28.1 C
Lloret de Mar
Cartell del repartiment de llor

Com cada any, el Xino-Xano repartirà llor per a la benedicció del Diumenge de Rams

El repartiment de llor començarà a les 11 hores, a la mateixa plaça de l’Església. Una hora més tard es farà la benedicció.

Cartell del repartiment de llor

Darreres Notícies

El Xino-Xano repartirà llor aquest diumenge per celebrar el Diumenge de Rams. Un membre de la penya, Carles Carbonell, argumenta que l’entitat, com sempre, treballa per preservar les tradicions.

Malgrat que a nivell generalitzat la tradició era beneir fulles d’olivera, a Lloret un dels arbres més abundants era el llorer. Això afavoreix, a més, que les persones puguin utilitzar-ne les fulles beneïdes per fer bons estofats.

El repartiment de llor començarà a les onze del matí, a la mateixa plaça de l’Església. Una hora més tard, a les dotze, els assistents elevaran les branques de llor, olivera, palma i palmons per rebre la benedicció de Rams, en què recorda l’entrada de Jesús a Jerusalem.

Ja fa 34 anys que el Xino-Xano va a buscar llor el dia abans per poder repartir-lo cada Diumenge de Rams.

També per Setmana Santa, és tradició que el Xino-Xano organitzi una bunyolada popular per Divendres Sant. A les nou del matí convoca la ciutadania a la plaça de la Vila per pujar caminant fins a l’ermita de les Alegries, on tothom pot menjar bunyols fets pels membres de la penya.

spot_img

El + Vist