17.9 C
Lloret de Mar

Com cada any, el Xino-Xano repartirà llor per a la benedicció del Diumenge de Rams

El repartiment de llor començarà a les 11 hores, a la mateixa plaça de l’Església. Una hora més tard es farà la benedicció.

Cartell del repartiment de llor
Cartell del repartiment de llor

Darreres Notícies

El Xino-Xano repartirà llor aquest diumenge per celebrar el Diumenge de Rams. Un membre de la penya, Carles Carbonell, argumenta que l’entitat, com sempre, treballa per preservar les tradicions.

servicios profesionales jimenez

Malgrat que a nivell generalitzat la tradició era beneir fulles d’olivera, a Lloret un dels arbres més abundants era el llorer. Això afavoreix, a més, que les persones puguin utilitzar-ne les fulles beneïdes per fer bons estofats.

El repartiment de llor començarà a les onze del matí, a la mateixa plaça de l’Església. Una hora més tard, a les dotze, els assistents elevaran les branques de llor, olivera, palma i palmons per rebre la benedicció de Rams, en què recorda l’entrada de Jesús a Jerusalem.

Ja fa 34 anys que el Xino-Xano va a buscar llor el dia abans per poder repartir-lo cada Diumenge de Rams.

També per Setmana Santa, és tradició que el Xino-Xano organitzi una bunyolada popular per Divendres Sant. A les nou del matí convoca la ciutadania a la plaça de la Vila per pujar caminant fins a l’ermita de les Alegries, on tothom pot menjar bunyols fets pels membres de la penya.

spot_img

El + Vist