8.3 C
Lloret de Mar

Aprendre a llegir i escriure d’una manera progressiva, fàcil i lúdica

L’Institut Escola de Lloret aplica un mètode especial per ensenyar els alumnes més petits a llegir i escriure. S’anomena 'La màgia de llegir i escriure'.

Façana del centre (imatge d'arxiu)
Façana del centre (imatge d'arxiu)

Darreres Notícies

L’Institut Escola de Lloret aplica un mètode especial per ensenyar els alumnes més petits a llegir i escriure. S’anomena La màgia de llegir i escriure i es du a terme des de P3 fins al primer cicle de primària. Tot i així, la cap d’estudis del centre, Anna Montells, ha explicat, al programa Paideia, que és un projecte que es recorda al llarg de tota l’escolarització i, a més, els nens treballen molts aspectes, com ara la vocalització o la col•locació de les mans a l’agafar un llapis.

El centre de Fenals fa set anys que aplica aquest programa, des del seu segon any de vida. L’equip directiu d’aleshores va detectar que molts infants tenien problemes a l’hora d’escriure quan arribaven a primària i una logopeda els va ensenyar el mètode de La màgia de llegir i escriure.

El mètode només es pot aplicar amb la llengua catalana i, tal com ha explicat la coordinadora d’Educació Infantil, Teresa Poquet, consisteix a ensenyar a escriure als més petits a través de pictogrames. Abans que res, cada nen rep un dibuix que simbolitza el seu nom, el que s’anomena el nom secret.

Un cop els petits dominen l’escriptura amb pictogrames, es comencen a introduir lletres i per a cadascuna s’explica un conte que capta la seva atenció. A més a més, es fan petits regals i en tot moment es busca que els nens comprenguin el que estan fent i estiguin motivats per seguir aprenent.

Per poder aplicar aquest mètode, els professors han de rebre una formació específica. A més, cada curs es fan trobades amb centres d’altres municipis per compartir experiències.

spot_img

El + Vist