21.6 C
Lloret de Mar

Aquest 2017, els veïns podran votar per internet en els pressupostos participats

Ja s'estan fent realitat els projectes aprovats el 2016, com ara el nou centre cívic del barri dels Pescadors, inaugurat divendres passat.

Inauguració del nou local social
Inauguració del nou local social

Darreres Notícies

Pas endavant en els Pressupostos Participats, que permeten als veïns decidir -de forma conjunta i a través de votacions- quins projectes es fan realitat dins d’un pressupost concret per tal de millorar el municipi. El 2016, en què el projecte es van dur a terme per primer cop, la partida era de mig milió d’euros.

Aquest 2017, per tal de facilitar la participació i el debat, es podrà votar electrònicament com a novetat en els Pressupostos Participats, tal com va avançar l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, en un congrés digital fet la setmana passada a Barcelona.

Segons Dulsat, la plataforma Civiciti ha de permetre preparar les votacions dels veïns, així com fomentar la participació i els debats. L’any passat, el 2% dels cens, és a dir, 644 lloretencs, van participar en els Pressupostos Participats.

I precisament fruit de la primera edició, es van fent realitat els primers projectes. Un exemple el trobem al barri dels Pescadors, que acaben d’inaugurar el local social, demanat pels veïns. Un dels regidors del barri és Jordi Orobitg, que ha destacat que amb aquesta iniciativa s’ajuda que segueixi existint un grup de persones que promouen el benestar per als residents del barri.

L’acte d’inauguració va tenir lloc el passat divendres, en què l’Ajuntament va donar les claus al nou president de l’associació de veïns, Pere Calventus, que pren el relleu al desaparegut Jaume Bosch.

El local social, que inclou una sala de reunions i una altra de magatzem, comptarà aviat amb una placa de record a Jaume Bosch. Així com una rampa per facilitar l’accés a persones amb problemes de mobilitat.

spot_img

El + Vist