31.3 C
Lloret de Mar
Canvi d'hora als rellotges.

Aquest cap de setmana es canvia l’hora

La matinada de dissabte a diumenge, els rellotges s'avancen de les 2AM a les 3AM.

Canvi d'hora als rellotges.

Darreres Notícies

Aquest cap de setmana arriba el canvi d’hora de cada primavera. Els rellotges s’hauran d’avançar una hora per entrar en l’horari d’estiu d’aquest 2022. Com mana la tradició, la nit de dissabte a diumenge tindrem una hora menys per dormir. Aquest canvi arriba cada any el darrer cap de setmana de març.

Quan les agulles del rellotge marquin les dues de la matinada, s’hauran d’avançar fins a les tres. La modificació horària de primavera s’aplica a tots els països de la Unió Europea (UE), amb la intenció d’ajustar la jornada laboral a les hores de llum natural. A partir de diumenge es farà de dia i de nit més tard, fins a la tardor. Per tant, tindrem més llum solar a les tardes.

Canvi d'hora als rellotges.

El canvi a l’horari d’estiu sol tenir efectes molestos en la salut (en forma d’insomni, somnolència, irritabilitat o marejos), sobretot en nens i persones grans. S’han fet molts estudis sobre les seves conseqüències, tot i que cap no ha aportat resultats concloents.

El que sí que és un fet és l’alteració del son a causa del canvi d’hora, ja que l’horari de feina continua sent el mateix fins i tot havent dormit una hora menys.

spot_img

El + Vist