6.4 C
Lloret de Mar

Aquest cap de setmana ‘guanyem’ una hora amb l’horari d’hivern

Durant la matinada de dissabte a diumenge, cal endarrerir el rellotge: quan siguin les tres, tornarem a les dues.

Rellotges amb el canvi d'hora.
Rellotges amb el canvi d'hora.

Darreres Notícies

Atenció perquè aquest cap de setmana toca fer el canvi a l’horari d’hivern. En la matinada de dissabte a diumenge, caldrà endarrerir el rellotge: a les tres seran les dues. Això suposa que dormirem una hora més.

Aquest nou horari el mantindrem fins a finals de març, moment en què l’haurem de tornar a canviar per adaptar-nos a l’horari d’estiu.

És una de les dues modificacions que es fan cada any i com que es considera que són perjudicials per a la salut, la Unió Europea debatrà en breu que es deixin de fer. Així, els diferents països hauran de decidir si es queden amb l’horari d’hivern o el d’estiu.

Segons els experts, en el nostre cas s’hauria d’adoptar l’hora de Londres, és a dir, l’horari d’hivern. Es considera que és el què millor s’adapta al nostre horari solar. Un d’aquests experts és Javier Albares, especialista en trastorns del son del Centre Mèdic Teknon.

Segons les seves declaracions, que recull el portal de notícies 3/24, mantenir l’horari d’estiu suposaria no tenir llum natural a primera hora del matí durant l’hivern, amb importants repercussions per a la nostra salut

spot_img

El + Vist