Dijous, 3 desembre 2020
10.7 C
Lloret de Mar
Cartell de la campanya

Aquest dissabte, finalitza la campanya per xipar i donar d’alta les mascotes al cens municipal

Ara mateix, a la vila només hi ha 1.500 gossos i 80 gats registrats, però es calcula que n'hi ha molts més sense identificar.

Cartell de la campanya

Darreres Notícies

Per Nadal, grups de 10, els menors compten i s’amplia el toc de queda en les dates assenyalades

Els representants del Govern català han insistit que s'aplicarà la proposta catalana, sigui quina sigui la proposta que faci el Consell Interterritorial.

La Cursa de Nadal es podrà fer nedant, amb caiac o amb marxa nòrdica

Els participants hauran de recórrer entre 1 i 5 quilòmetres amb la modalitat esportiva que vulguin entre el 17 i el 27 de desembre. Les inscripcions ja estan obertes.

Aquest dijous es commemora el Dia internacional de les persones amb discapacitat

Som Capaços fa una crida a la població perquè comparteixi a les xarxes socials una imatge fent el signe de la igualtat.

El Teatre reobre dissabte amb Joan Pera i David Olivares

Oferiran la comèdia 'Tots neixen estrellats', que recupera una sèrie humorística del canal britànic BBC que es va emetre per TV3 als anys 80 i que va doblar el mateix Joan Pera.

Albert Vinyals farà un taller sobre creativitat en el món empresarial en temps de Covid

El taller, organitzat per Promoció Econòmica, es farà demà a la tarda per Zoom. El lloretenc convida a tothom a seguir la sessió, que serà molt pràctica.

Fins aquest dissabte s’allarga la campanya que permet xipar i donar d’alta al cens municipal de forma gratuïta als animals domèstics de Lloret de Mar. Ara mateix, a la vila només hi ha 1.500 gossos i 80 gats registrats, però es calcula que n’hi ha molts més sense identificar.

Els interessats en la campanya han de dur el document d’identificació del propietari i la cartilla sanitària de l’animal als centres veterinaris col·laboradors. Són la Clínica Ignasi Mir, la Clínica Rosa Macià Termes, el Centre El Vellmarí i el Centre Canvet.

En el cas de gossos de races considerades potencialment perilloses, els propietaris hauran d’obtenir la llicència per a la tinença d’aquestes mascotes. Després, l’Ajuntament de Lloret farà els tràmits d’alta al registre censal i d’inscripció a ANICOM.

D’aquesta manera, el regidor de Medi Ambient, Jordi Orobitg, creu que es fomenta que cada cop hi hagi més persones que compleixen amb les seves obligacions administratives.

A banda, des de l’Ajuntament es demana civisme als propietaris d’aquestes mascotes quan surten al carrer. És per aquest motiu que s’han instal·lat més de 50 papereres dispensadores de bosses per a la recollida d’excrements.

A més, les persones amb animals inscrits al cens municipal poden recollir paquets de bosses de plàstic de manera gratuïta a l’OIAC, a la planta baixa de l’Ajuntament, i recipients d’aigua per als orins.

Segons l’ordenança municipal, hi ha sancions que van fins als 750 euros per a les persones que no netegin els orins o no recullin els excrements dels gossos. El regidor reconeix que és complicat detectar qui són els propietaris si no se’ls enganxa in fraganti; és per això que demana civisme a la ciutadania.

La campanya “Fem-ho bé!” s’allarga fins aquest dissabte, 20 d’octubre.

SEGUEIX-NOS

5,260SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
13,112FansSeguir
- Publicitat -

El + Vist

Joan Bertran: “recordo a Maradona com un jugador excepcional, en aquell partit va fer meravelles”

Amb la recent mort de Maradona, els lloretencs han recordat l’estada del reconegut futbolista a la nostra vila. Va ser als anys vuitanta, en què l’argentí va passar deu dies a Lloret de Mar per recuperar-se d’una hepatitis.

Maradona va rescatar dos nàufrags durant la seva estada a Lloret als anys 80

Segons publica el Diari de Girona, l'embarcació amb què anava el reconegut futbolista va salvar els dos únics supervivents del naufragi d'una altra barca.

7.532 persones han fet ús del canal OAC 360º des de l’entrada en funcionament

L’informe aporta dades dels 24 mesos del servei, que va començar l’1 de setembre del 2018.