21.6 C
Lloret de Mar

Aquest dissabte, finalitza la campanya per xipar i donar d’alta les mascotes al cens municipal

Ara mateix, a la vila només hi ha 1.500 gossos i 80 gats registrats, però es calcula que n'hi ha molts més sense identificar.

Cartell de la campanya
Cartell de la campanya

Darreres Notícies

Fins aquest dissabte s’allarga la campanya que permet xipar i donar d’alta al cens municipal de forma gratuïta als animals domèstics de Lloret de Mar. Ara mateix, a la vila només hi ha 1.500 gossos i 80 gats registrats, però es calcula que n’hi ha molts més sense identificar.

Els interessats en la campanya han de dur el document d’identificació del propietari i la cartilla sanitària de l’animal als centres veterinaris col·laboradors. Són la Clínica Ignasi Mir, la Clínica Rosa Macià Termes, el Centre El Vellmarí i el Centre Canvet.

En el cas de gossos de races considerades potencialment perilloses, els propietaris hauran d’obtenir la llicència per a la tinença d’aquestes mascotes. Després, l’Ajuntament de Lloret farà els tràmits d’alta al registre censal i d’inscripció a ANICOM.

D’aquesta manera, el regidor de Medi Ambient, Jordi Orobitg, creu que es fomenta que cada cop hi hagi més persones que compleixen amb les seves obligacions administratives.

A banda, des de l’Ajuntament es demana civisme als propietaris d’aquestes mascotes quan surten al carrer. És per aquest motiu que s’han instal·lat més de 50 papereres dispensadores de bosses per a la recollida d’excrements.

A més, les persones amb animals inscrits al cens municipal poden recollir paquets de bosses de plàstic de manera gratuïta a l’OIAC, a la planta baixa de l’Ajuntament, i recipients d’aigua per als orins.

Segons l’ordenança municipal, hi ha sancions que van fins als 750 euros per a les persones que no netegin els orins o no recullin els excrements dels gossos. El regidor reconeix que és complicat detectar qui són els propietaris si no se’ls enganxa in fraganti; és per això que demana civisme a la ciutadania.

La campanya “Fem-ho bé!” s’allarga fins aquest dissabte, 20 d’octubre.

spot_img

El + Vist