21.7 C
Lloret de Mar
Cartell de la campanya

Aquest dissabte, finalitza la campanya per xipar i donar d’alta les mascotes al cens municipal

Ara mateix, a la vila només hi ha 1.500 gossos i 80 gats registrats, però es calcula que n'hi ha molts més sense identificar.

Cartell de la campanya

Darreres Notícies

Fins aquest dissabte s’allarga la campanya que permet xipar i donar d’alta al cens municipal de forma gratuïta als animals domèstics de Lloret de Mar. Ara mateix, a la vila només hi ha 1.500 gossos i 80 gats registrats, però es calcula que n’hi ha molts més sense identificar.

Els interessats en la campanya han de dur el document d’identificació del propietari i la cartilla sanitària de l’animal als centres veterinaris col·laboradors. Són la Clínica Ignasi Mir, la Clínica Rosa Macià Termes, el Centre El Vellmarí i el Centre Canvet.

En el cas de gossos de races considerades potencialment perilloses, els propietaris hauran d’obtenir la llicència per a la tinença d’aquestes mascotes. Després, l’Ajuntament de Lloret farà els tràmits d’alta al registre censal i d’inscripció a ANICOM.

D’aquesta manera, el regidor de Medi Ambient, Jordi Orobitg, creu que es fomenta que cada cop hi hagi més persones que compleixen amb les seves obligacions administratives.

A banda, des de l’Ajuntament es demana civisme als propietaris d’aquestes mascotes quan surten al carrer. És per aquest motiu que s’han instal·lat més de 50 papereres dispensadores de bosses per a la recollida d’excrements.

A més, les persones amb animals inscrits al cens municipal poden recollir paquets de bosses de plàstic de manera gratuïta a l’OIAC, a la planta baixa de l’Ajuntament, i recipients d’aigua per als orins.

Segons l’ordenança municipal, hi ha sancions que van fins als 750 euros per a les persones que no netegin els orins o no recullin els excrements dels gossos. El regidor reconeix que és complicat detectar qui són els propietaris si no se’ls enganxa in fraganti; és per això que demana civisme a la ciutadania.

La campanya “Fem-ho bé!” s’allarga fins aquest dissabte, 20 d’octubre.

spot_img

El + Vist