15.4 C
Blanes
La fira a l'any 2016

Aquest diumenge arriba la tradicional fira dels Sants Metges, a càrrec del Xino Xano

Hi haurà herbes medicinals, receptes, remeis casolans, degustació de pastissos, vins, licors, melmelades i menjars de la terra.

La fira a l'any 2016

Darreres Notícies

Aquest diumenge arriba la 34a edició de la Fira dels Sants Metges, que organitza el Xino-Xano. Com és habitual, es farà una mostra d’herbes medicinals, receptes i remeis casolans. A més, hi haurà degustació de pastissos, vins, licors, melmelades i menjars de la terra. Tot plegat, amb la intenció de reforçar les tradicions i no perdre-les.

Un membre del Xino-Xano, Carles Carbonell, destaca que hi hauran “remeis casols, infinitat d’herbes, i una de les gràcies és la col·laboració ciutadana que ens porten pastissos, galetes o bunyols“.

La fira es podrà visitar aquest diumenge, de 10 a 12 hores, a la plaça de l’Església. Després, qui hagi col·laborat comprant un número per la rifa, podrà endur-se productes de franc. A més, durant la jornada es podrà col·laborar amb Càritas amb la donació d’aliments.

Segons Carles Carbonell, la Fira dels Sants Metges es troba totalment consolidada i és molt esperada. Destaca que “és quan la gent acostuma a comprar el nostre calendari, gairebé un llibre”.

Amb els beneficis de la fira, el Xino-Xano col·laborarà amb la restauració de diferents elements patrimonials de Lloret. Amb els guanys d’altres edicions, es va contribuir a la restauració de l’orgue de l’església, a la de la mateixa capella dels Sants Metges, que venera a Sant Cosme i Sant Damià, o a l’ermita de Sant Quirze.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist