29.9 C
Lloret de Mar
Escena del documental de Ramon Vilaró

Aquest diumenge, es preestrena a Lloret el documental “Constante y El Floridita de Hemingway”, de Ramon Vilaró

Serà aquest diumenge, 15 de desembre, a partir de les 19h al Teatre de Lloret.

Escena del documental de Ramon Vilaró

Darreres Notícies

Aquest diumenge es farà la preestrena a Lloret de Mar d’un documental sobre Constantí Ribalaigua, dirigit per Ramon Vilaró. La producció, titulada “Constante y El Floridita de Hemingway”, compta amb la participació del conegut actor Jorge Perugorría i del fill de Ribalaigua.

Recull la història del reconegut cocteler Constantí Ribalaigua, nascut a Lloret de Mar i qui va emigrar a Cuba, on es va fer famós com a propietari del Floridita. Allà, va perfeccionar el daiquiri i un dels seus clients més habituals, l’escriptor Ernest Hemingway, el va batejar com ‘el rei del Daiquiri’ i li va dedicar diverses pàgines de la seva novel·la “Islas del Golfo”.

L’autor del documental, Ramon Vilaró, exposa que l’obra “explica la vida de Ribalaigua i els seus orígens lloretencs” i assenyala que el protagonista va destacar per la seva creativitat i pel tractament que va fer del Daiquiri amb el gel. Vilaró també diu que va descobrir la figura de Constantí Ribalaigua en un dels seus viatges a Cuba, en què va visitar El Floridita. Més tard, va iniciar un projecte en què va vincular Ribalaigua amb Hemingway.

Cartell del documental (Font: Teatre de Lloret)

El documental ha estat rodat a La Havana, a Barcelona i a Lloret de Mar. A banda de Jorge Perugorría i del fill de Ribalaigua, també hi apareixen alguns dels personatges més emblemàtics del món de la cantina cubana, així com els principals directius i artistes del Floridita.

“Constante y El Floridita de Hemingway” es preestrena a la vila dins del “Pantalla Oberta”, una iniciativa de l’Ajuntament, a través del Teatre de Lloret, amb el suport del Cineclub Adler. Serà aquest diumenge, 15 de desembre, a partir de les 19h. L’entrada és lliure. Després, la producció, que patirà alguns retocs, passarà per altres destinacions com Moscou, Miami, Màlaga, Barcelona i, fins i tot, La Havana. A més, hi ha la possibilitat que es pugui veure per televisió.

spot_img

El + Vist