17.1 C
Lloret de Mar

Aquesta setmana cal preparar les inscripcions per als cursos de català

Fins divendres, les persones que tenen algun coneixement de la llengua han de fer una prova de nivell i la setmana que ve es faran les inscripcions.

Una classe de català (Oficina de Català de Lloret de Mar)
Una classe de català (Oficina de Català de Lloret de Mar)

Darreres Notícies

Amb l’inici del curs escolar, estan a punt de començar, també, els cursos de l’Oficina de Català. La setmana que ve s’obriran les inscripcions i aquests dies toca preparar la inscripció.

servicios profesionales jimenez

La responsable de l’Oficina de Català de Lloret, Cesca Cornellà, explica que és molt important que aquelles persones que tinguin algun coneixement previ de llengua catalana facin una prova de nivell aquesta setmana.

“Si algú ja sap català, per poc que sigui, és importantíssim que aquesta setmana demani una prova de català”

Cesca Cornellà

Fins divendres, es poden fer les proves de nivell. De cara a la setmana que ve, dilluns i dimarts serà el torn dels antics alumnes, mentre que de dimecres a divendres, les inscripcions s’obriran a tothom.

La majoria de demanda és per als nivells Inicial (aquells que no coneixen cap llengua romànica) i Bàsic 1 (els que coneixen alguna llengua romànica, però no saben català). Tot i així, Cesca Cornellà alerta que als alumnes se’ls fa molt difícil aprendre a parlar català, perquè fora de l’aula tothom els parla en castellà.

“En qualsevol context, a una persona que no sigui catalanoparlant d’origen li costa molt que li parlin en català; això, evidentment,dificulta moltíssim l’aprenentatge de la llengua”

Cesca Cornellà

Els cursos s’ofereixen en línia, és a dir, per internet però sense un horari determinat, sinó que cada alumne es gestiona el temps com vol; virtualment, en què sí que hi ha un horari de classes per internet; o bé presencialment.

En el cas del C2, però, només hi ha la modalitat en línia. Com a novetat, les persones que puguin acreditar que tenen el nivell C1, no cal que facin la prova de nivell prèvia a la inscripció. A més, s’ofereixen dos calendaris possibles.

“Fins ara el C2 era anual, de setembre a juny, però ara també hi ha el calendari semestral, amb un curs intensiu de setembre a gener-febrer”

Cesca Cornellà

A més a més, les persones que s’inscriguin al C2 també tindran dret a reducció, en cas que estiguin a l’atur, siguin pensionistes o siguin una família nombrosa o monoparental.

Tant la prova de nivell com les inscripcions es poden fer en línia, a través del web del Consorci per la normalització lingüística, o bé de manera presencial a l’Oficina de Català.

spot_img

El + Vist