4.2 C
Blanes
El peix, acompanyat d'altres ingredients de la cuina lloretenca

Arriba la Cuina del Peix de l’Art, amb divuit establiments participants

Són quatre restaurants menys que l'any passat, si bé dos són nous.

El peix, acompanyat d'altres ingredients de la cuina lloretenca

Darreres Notícies

A partir de demà i al llarg de tot el mes d’octubre, es duen a terme, a Lloret de Mar, les jornades de la Cuina del Peix de l’Art. En aquesta 13a edició, s’hi han sumat divuit restaurants. Si bé són quatre menys que l’any passat, dos d’ells són nous. És a dir, s’han apuntat per primera vegada en un certamen que té per objectius promocionar la qualitat de la cuina lloretenca i desestacionalitzar la temporada.

Josep Franch, gerent del gremi d’hostaleria, assenyala que “en aquestes dates hi ha restaurants que tanquen i la participació sempre sol rondar sobre la vintena d’establiments”.

Durant tot el mes d’octubre, divuit restaurants de la vila oferiran menús molt variats centrats en el peix i el mariscc de la costa lloretenca. Els preus que van dels 25 als 69 euros.

S’hi trobaran plats tradicionals, com el suquet o graellada, i d’altres més sofisticats, com la suprema de peix de roca amb bolets de mitja temporada, el ragout de gambes de Blanes amb rossinyols perfumat al Pernod o bé el llom de peix amb crema fina de taronja i vinagreta de magranes. També hi trobem algun cim i tomba.

Com hem dit, aquesta és el 13a edició de les jornades que al seu moment es van anomenar ‘Cuina del Peix de l’Art’. “En veure l’èxit de les jornades de l’arròs, es va voler fer-ne unes altres enfocades en el peix“, argumenta Franch, que afegeix que el nom és “un homenatge a la història de Lloret“.

Per cada menú de la Cuina del Peix de l’Art, s’obtindrà una entrada gratuïta als Jardins de Santa Clotilde, un passi i consumició al Casino i dues hores gratuïtes als pàrquings municipals.

Recordem que aquest certamen gastronòmic es durà a terme des d’aquest dijous i fins al 31 d’octubre. L’organitzen els restauradors, hotelers i Lloret Turisme.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist