7.3 C
Lloret de Mar

Arriba la tirada a l’art del Xino-Xano, aquest diumenge

La convocatòria és a les vuit del matí, sempre que el temps i, sobretot, l'estat de la mar ho permetin.

Una tirada a l'art anterior
Una tirada a l'art anterior

Darreres Notícies

El Xino-Xano organitza la tradicional tirada a l’art, aquest diumenge. Si el temps ho permet, la primera volada serà a les vuit del matí, des d’es Trajo d’en Reyné, davant del Museu del Mar.

servicios profesionales jimenez

Un membre de l’entitat, Miquel Joancomartí, explica que l’art era un sistema de pesca que comptava amb la participació de diversos veïns del poble i això permetia tenir un mitjà de subsistència en èpoques dolentes econòmicament.

“L’art permetia que gent que no fos de mar participés a la pesca i pogués, en moments de dificultats econòmiques, aconseguir una mica de peix per portar a casa”

Miquel Joancomartí

El peix que se sol pescar és petit i molt variat.

“Temps enrere es pescava un peix que se’n diu raget, últimament no se n’agafa, però sonsos se solen agafar i algun peix que corri per davant de la platja”

Miquel Joancomartí
Recollint el peix de la tirada a l'art del febrer passat (Momodi)
Recollint el peix de la tirada a l’art del febrer passat (Momodi)

Tot i que antigament tiraven una dotzena de persones de cada corda, actualment se n’arriben a acumular unes 25. Però és que, segons Miquel Joancomartí, la voluntat del Xino-Xano és que tothom hi pugui participar per conèixer aquesta part del passat de Lloret.

“Volem que tothom que qui vingui i en tingui ganes, hi participi i vegi exactament com funciona”

Miquel Joancomartí
La tirada a l'art del Xino-Xano
La tirada a l’art del Xino-Xano

La tirada a l’art del Xino-Xano es farà aquest diumenge, si el temps –sobretot l’estat de la mar– ho permet. Serà a partir de les vuit del matí. Amb el peix que es pesqui, es farà un esmorzar popular.

spot_img

El + Vist