8.3 C
Lloret de Mar

Arriba una nova edició de Montphoto, aquest cap de setmana

Aquest cap de setmana se celebrarà una nova edició de Montphoto. El Festival Internacional de Fotografia de Natura arriba a la 18ena edició amb tres dies farcits d’activitats. La principal novetat d’aquest any, segons el president de l’associació organitzadora, Paco Membrives, és que s’organitzaran moltes activitats relacionades amb la fotografia genèrica, més enllà de la […]

Montphoto Logo
Montphoto Logo

Darreres Notícies

Aquest cap de setmana se celebrarà una nova edició de Montphoto. El Festival Internacional de Fotografia de Natura arriba a la 18ena edició amb tres dies farcits d’activitats. La principal novetat d’aquest any, segons el president de l’associació organitzadora, Paco Membrives, és que s’organitzaran moltes activitats relacionades amb la fotografia genèrica, més enllà de la temàtica de natura.

Una altra novetat és que hi haurà una zona comercial a la plaça Germinal Ros, amb la col·laboració de l’Associació Parets Fotogràfics.

El festival s’inaugurarà divendres a les sis de la tarda amb dues xerrades i la presentació de diferents exposicions, que estaran ubicades a les sales d’assaig del teatre, a la carpa i a la Casa de la Cultura. En aquest sentit, es podran veure les imatges premiades en aquesta edició, una selecció de fotografies del concurs rus Golden Turtle i “Abstract” de Porfolio Natural, a més de l’exposició de FOTOgraphic Lloret.

Dissabte hi haurà més conferències durant tot el matí i, a les set de la tarda, es farà l’entrega de premis d’aquest any; un acte en què també es lliuraran els guardons d’AEFONA, l’Associació Espanyola de Fotografia de Natura. La jornada acabarà amb un sopar de germanor a l’hotel Guitart Monterrey.

De cara a diumenge, es faran més xerrades i tallers fins a quarts de dues, quan es farà la clausura del festival.

A més, com cada any, s’aprofitarà el festival per fer la presentació oficial del nou volum d’Inspirats per la Naturalesa, amb les imatges premiades en aquesta edició. Aquest any, al certamen s’han presentat més de 6.000 fotografies de més de 600 participants d’arreu del món. De fet, la participació estrangera creix cada any i, mentre que enguany supera el 25%, s’espera que l’any que ve representi la meitat de la participació. Una dada que Paco Membrives valora de manera molt positiva, tot i que lamenta la poca participació lloretenca.

El responsable de Montphoto ha remarcat que totes les activitats es faran al teatre i són gratuïtes, tot i que es recomana la inscripció prèvia a través de la pàgina web, perquè l’aforament és limitat.

Els convidats d’aquest any són Alexander Myaskov (Golden Turtle), Javier Camacho (embajador de Olympus), Marina Cano, Francisco Mingorance, Juan Moreiras, Leandro Blanco, David Allemand & Stéphanie, Britta Jaschinski, Victor Tabernero, José B. Ruiz, Miguel A. Valladares de WWF España, i FICMA (Festival Internacional de Cine de Medio Ambiente) i, a més, es comptarà amb David Airob, Martín Gallego, Lídia Vives y Santi García de FOTOgraphic.

spot_img

El + Vist