22.6 C
Lloret de Mar

Avui comença la segona fase dels Pressupostos Participats

Dels més de 250 projectes presentats, se'n van triar un total de 58, i la gran majoria són viables tècnicament.

Assemblea al barri del Rieral
Assemblea al barri del Rieral

Darreres Notícies

Dels 58 projectes escollits pels veïns en la primera fase dels Pressupostos Participats, la gran majoria són viables tècnicament, segons l’estudi que han fet els tècnics municipals. Avui comença la segona fase dels Pressupostos Participats i es presentaran totes les propostes acceptades. I a partir de dilluns i durant dues setmanes, es faran les anomenades assemblees de retorn a les diferents zones amb què s’ha dividit Lloret perquè els veïns puguin conèixer tots els detalls dels projectes acceptats. El primer tinent d’alcalde, Albert Robert, creu que és molt interessant per als veïns assistir a l’assemblea del seu barri, tot i que la informació també estarà penjada a internet.

L’Ajuntament ha destinat una partida de 500.000 euros, amb què els veïns decideixen -de manera conjunta i a través de votacions- quins projectes es fan realitat per als barris i sectors on viuen. Els objectius són millorar Lloret, implicar-se en la gestió municipal i fomentar la participació ciutadana.

Fins ara, s’ha desenvolupat la primera fase, consistent en debatre un seguit de propostes per cada una de les 13 zones amb què s’ha dividit el municipi. Dels més de 250 projectes presentats, se’n van triar un total de 58, que des de llavors fins ara han estat avaluats per part dels tècnics municipals. Entre altres aspectes, s’ha mirat que siguin viables tècnicament, que l’Ajuntament tingui competències, i que hi hagi partida per fer-los realitat.

De moment, l’equip de govern està molt satisfet de com va la iniciativa, que espera millorar cada any.

La fase final dels Pressupostos Participats arriba a mitjan maig, els dies 13 i 14, en què els lloretencs votaran les propostes perquè es facin realitat.

spot_img

El + Vist