18 C
Lloret de Mar

Avui comença un període de calor molt intensa arreu de Catalunya

Lloret de Mar es troba en el nivell 2 del Pla Alfa, amb un risc molt alt d'incendi forestal.

Banyistes a la platja de Fenals, aquesta temporada.
Banyistes a la platja de Fenals, aquesta temporada.

Darreres Notícies

Avui comença arreu de Catalunya un període de calor molt intensa, que si bé no farà caure rècords, sí que comportarà gairebé deu dies com a mínim de temperatures molt altes i nits de mal dormir.

servicios profesionales jimenez

El termòmetre tocarà sostre entre aquest dimecres i dijous.

beure aigua

Davant de la calor extrema, molta precaució. Aquí teniu alguns consells:

  • Bona hidratació: beure aigua, evitar l’alcohol i els àpats copiosos.
  • Evitar les hores centrals del dia per fer activitats i concentrar- les, sempre que sigui possible, a primera hora del matí o cap al vespre.
  • Si s’ha de treballar a l’exterior, fer servir una gorra o barret i augmentar la hidratació.
  • Tenir especial cura dels infants, gent gran o amb malalties cròniques. Visitar familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que s’hidraten.
  • Si no es disposa d’aire condicionat o ventiladors a casa, és recomanable passar com a mínim un parell d’hores en un lloc climatitzat, com ara un centre comercial o un equipament públic per exemple, una biblioteca.
  • Assegurar-nos que les mascotes tenen aigua abundant i que s’estiguin a l’ombra, i treure’ls a passejar evitant les hores centrals del dia.
https://twitter.com/salutcat/status/1546472372638625793?s=20&t=tPTgJkRMaVHaBjtsiXVALA

El Servei Meteorològic de Catalunya té activat l’avís per calor per als propers dies i Protecció Civil ha posat en alerta el pla PROCICAT.

vistes de Lloret de Mar
vistes de Lloret de Mar

Pel que fa al risc d’incendi, la comarca de la Selva, i per tant Lloret de Mar, està en el nivell 2 del pla Alfa. Felip Carbonell, cap de Protecció Civil, destaca que “tots els efectius de vigilància i seguretat, com la policia, Protecció Civil, bombers, agents rurals o ADF tenen com a prioritat vigilar els boscos perquè el risc d’incendi és molt alt”.

Recordem que el nostre municipi té prop de 50 km quadrats, bona part dels quals són terme boscós amb una 40a d’urbanitzacions.

spot_img

El + Vist