17.2 C
Lloret de Mar

Avui s’empaqueta l’ajuda per a Ucraïna recollida al centre cívic del Molí

La previsió és que arribi al llarg del cap de setmana a les zones més afectades del país, atacat per Rússia, i a diferents punts de la frontera.

Darreres Notícies

Al llarg del dia d’avui s’empaqueta tota l’ajuda recollida per enviar a Ucraïna des del centre cívic del Molí. La iniciativa va a càrrec dels Voluntaris per Europa, que han estat recollint tot tipus de productes de primera necessitat, com aliments, roba i medicaments.

servicios profesionales jimenez

Les donacions les han fet de manera solidària els veïns, que han respòs amb escreix a la crida, com està passant a tot arreu.

Recollida béns de primera necessitat per Ucraïna al Centre Cívic del Molí
Recollida béns de primera necessitat per Ucraïna al Centre Cívic del Molí

Anna Maria Ces, veïna romanesa i membre de l’associació de voluntaris, valora de forma molt bona la resposta i diu que els fa falta un vehicle per anar recollir més material.

La previsió dels Voluntaris per Europa és posar tota l’ajuda en palets i que puguin sortir amb diferents vehicles a partir de demà cap a Ucraïna. Una part aniran, escortats, a dins del país, a les zones més afectades, on hi ha la població amagada en búnkers. I la resta, a diferents punts de la frontera, allà a on hi ha els refugiats. La previsió és que hi arribi durant el cap de setmana, entre dissabte i diumenge.

Un soldat ucraïnès caminant per les runes a la part oest de la capital ucraïnesa de Kíev (Daniel Leal / AFP)
Un soldat ucraïnès caminant per les runes a la part oest de la capital ucraïnesa de Kíev (Daniel Leal / AFP)

L’associació anuncia que, un cop acabi l’actual recollida de material, en farà una altra per enviar de nou a Ucraïna, greument atacada pel govern de Rússia.

Recollida béns de primera necessitat per Ucraïna al Pavelló Municipal d'Esports
Recollida per a Ucraïna al Pavelló Municipal d’Esports

A Lloret hi ha una altra iniciativa solidària a favor d’Ucraïna. Són ciutadans d’aquesta nacionalitat que recullen ajuda al llarg del dia d’avui al pavelló municipal d’Esports.

Una i alltra iniciativa compten amb el suport de l’Ajuntament de Lloret, amb el qual van dur a terme, ahir dimarts, una concentració de protesta. La segona, en pocs dies.

spot_img

El + Vist