10.6 C
Lloret de Mar
Una de les vacunes contra la Covid, en concret la de la marca Janssen, que és monodosi.

Avui s’obre la vacunació als joves d’entre 12 i 15 anys

Per poder-se vacunar cal haver complert els 12 anys i els infants hauran d'anar acompanyats dels seus progenitors o tutor legal.

Una de les vacunes contra la Covid, en concret la de la marca Janssen, que és monodosi.

Darreres Notícies

S’obre la vacunació contra la Covid als joves d’entre 12 i 15 anys, que podran demanar cita prèvia a la pàgina del Departament de Salut a partir d’aquest dimecres. Per poder-se vacunar cal haver complert els 12 anys i els infants hauran d’anar acompanyats dels seus progenitors o tutor legal.

El Departament ha detectat els últims dies que hi ha més oferta de dosis que demanda de cites. Això no havia passat mai des de l’inici de la campanya de vacunació contra la Covid. Ho atribueixen a l‘inici de les vacances d’estiu, però també a la cinquena onada i l’augment de positius, ja que els nous contagis hauran d’esperar mesos a rebre la punxada i això implica la reprogramació de cites.

És per això que des del govern s’ha remarcat que hi ha 80.000 dosis disponibles i s’insta la població no vacunada a demanar hora.

La setmana passada Salut va enviar un milió d’SMS a persones de menys de 40 anys que encara no l’han demanada. Insisteix que la vacuna disminueix el risc de gravetat de la malaltia.

A finals de juny, Salut va prémer l’accelerador davant l’empitjorament de les dades arran de la variant delta i va obrir la vacunació per a totes les persones de més de 16 anys.

El 64,8% de la població catalana està vacunada amb almenys una dosi de la vacuna, mentre que un 58% ja té la pauta completa de la vacunació.

spot_img

El + Vist