13.8 C
Lloret de Mar

Avui, últim dia per demanar el vot per correu a les eleccions del 21D

Queden deu dies per als comicis, en què a Lloret hi poden votar un total de 20.418 persones.

Eleccions del desembre del 2015
Eleccions del desembre del 2015

Darreres Notícies

Avui és el darrer dia per demanar el vot per correu. Només cal anar a una oficina de Correus i demanar la sol·licitud corresponent per poder participar, a través del correu postal, en les eleccions del 21 de desembre al Parlament de Catalunya.

servicios profesionales jimenez

Imagen relacionada

Queden deu dies per als comicis, en què a Lloret hi poden votar un total de 20.418 persones. Conformen el cens electoral del municipi, que representa un increment d’1,5% respecte dels comicis anteriors, al 2015. La regidora de Serveis Centrals, Lluïsa Baltrons, explica que el 21 de desembre hi haurà el nombre de meses habituals: 30, repartides a les seus habituals (Casa de la Cultura, escoles Pompeu Fabra, Pere Torrent i Esteve Carles). Ja estan designats els 270 membres, entre presidents, vocals i suplents, que conformaran les meses.

La regidora anima a tothom a exercir el seu dret a vot i participar dels comicis, que considera que seran “especials”.

Fa 37 anys que no es convoquen unes eleccions en un dia laborable a Catalunya, si bé a les escoles serà una jornada no lectiva. Pel que fa a les persones que hagin de demanar permís a la feina per anar a votar, el Butlletí Oficial de l’Estat ha publicat el següent:

Els treballadors tenen dret a un permís màxim de 4 hores quan l’horari laboral coincideixi quatre hores o més amb l’obertura dels col·legis electorals, que obren de 9 del matí a 8 del vespre. Si la coincidència és de dues hores o menys, no correspon cap permís. Però si els horaris coincideixen entre dues i quatre hores, el permís serà de dues hores.

Més situacions que cal tenir en compte. Què passa amb els treballadors a temps parcial?
Si els treballadors fan una reducció de jornada, la durada del permís es reduirà proporcionalment.

I amb els del torn de nit?
Si l’horari no coincideix ni totalment ni parcialment amb els col·legis electorals, no tenen dret a cap permís per anar a votar.

Quines hores pots agafar per anar a votar?
Quan es podran agafar les 2 o les 4 hores és potestat de l’empresa.

Pel que fa als justificants, l’empresa té dret a demanar un justificant que acrediti que el treballador ha anat a votar i que haurà d’expedir la mesa electoral.

En cas d’haver d’anar a una mesa, el permís és retribuït i no recuperable per a tota la jornada, en cas que per a la persona escollida sigui un dia laborable. A més, té dret a percebre una reducció de cinc hores l’endemà del dia de les eleccions.

Resultado de imagen de demanar vot per correu

spot_img

El + Vist