20.3 C
Lloret de Mar
Extracció de la balena

La balena trobada a Lloret finalment s’ha traslladat a l’abocador del municipi

La Generalitat es va fer càrrec de muntar l’operatiu i d’assumir de les despeses que ha generat.

Extracció de la balena

Darreres Notícies

Finalment la balena trobada morta a la platja de Lloret ha acabat a l’abocador del municipi, segons fonts municipals blanenques. Ahir a la tarda es van dur a terme les tasques d’extracció del cadàver de l’animal, que es trobava al port de Blanes des del passat dissabte.

La Generalitat es va fer càrrec de muntar l’operatiu i d’assumir de les despeses que ha generat. L’actuació ha requerit l’actuació coordinada entre els ajuntaments de Lloret i Blanes, Salvament Marítim i Ports, així com cinc submarinistes.

El plantejament inicial de remolcar la balena mar endins va ser descartat pel perill que podia suposar per a la navegació. Va ser llavors quan va sorgir la idea de traslladar-la al Centre de Recuperació d’Animals Marins, perquè se li practiqués una necròpsia.

Finalment, però, aquesta opció també s’ha acabat rebutjant, decidint-se que es traslladaria fins l’abocador de Lloret. L’operatiu es va dur a terme ahir a la tarda i va requerir el muntatge d’una grua de grans dimensions arran de l’aigua –a dins del port de Blanes- per poder extreure la balena.

Però en la maniobra inicial s’ha trencat la cua de l’animal, que portava molts dies en estat avançat de descomposició. En una segona maniobra, s’ha pogut subjectar bé la balena i dipositar-la dins del contenidor, en un recipient de grans dimensions segellat per evitar l’escapament de líquids.

En hissar l’animal, s’ha pogut constatar les seves mides considerables: la balena pesa 25 tones i fa 16 metres d’allargada. Cal afegir que el trasllat ahir des del port de Blanes fins a l’abocador de Lloret es va fer sense aturades a causa de la intensa fortor que desprenia l’animal en descomposició.

spot_img

El + Vist