11.7 C
Lloret de Mar

PROGRAMA

BDBH – 07 SETEMBRE 2017

Avui abordem que Lloret de Mar es prepara per gaudir, aquest cap de setmana, de la Diada Nacional de Catalunya, amb actes que es reparteixen entre el diumenge i el mateix 11 de Setembre. La part institucional no varia, amb cant coral, l’ofrena floral a càrrec d’un seguit d’associacions de la vila, el Cant dels Segadors i el parlament de l’alcalde. Tot plegat es duu a terme el proper dilluns, una mica abans del migdia, a la plaça de la Vila. Els actes aniran precedits per una cercavila gegantera.

El principal canvi ve arran de la trobada de puntaires, que s’avança un dia i es passa al diumenge, 10 de setembre. Les trobarem al matí, al passeig Verdaguer, en la 16a edició. A la tarda, el concurs de colles sardanistes i a la nit, la marxa de les Torxes a càrrec de Lloret per la Independència.

Avui entrevistem Albert Robert, com a alcalde accidental, a Rosa Clota de les puntaires, a Eduard Ayats, de la Unió de Colles Sardanistes de Girona, a Anna Maria Boix de Lloret per la Independència, i a Joan Viladevall, de l’associació de gegants i capgrossos.

En plana de successos, ens farem ressò del detingut acusat de violar una jove i que han deixat en llibertat provisional el conductor begut que va ocasionar l’accident a la C-63, que va matar un veí de Lloret.

A la segona part, expliquem la proposta que fa Lloret Turisme per gaudir, encara més, de la Picasso Run. És força divertida. La comentem amb la seva gerent, Elizabeth Keegan.

Després coneixem el triatleta professional lloretenc Rubén Aragón. S’acaba de classificar per al campionat del món Ironman, de llarges distàncies, que es disputa el 2018 a Sud-Àfrica.

I per acabar, sabrem més detalls del fòrum sobre jardins històrics, que comença avui a Lloret amb una 40a de participants d’alt nivell. L’Ajuntament -que lidera la xarxa europea- hi participa amb una proposta ben concreta. L’explicarà Anna Fuentes, directora de Patrimoni Cultural.

 

Darrers Programes