11.2 C
Lloret de Mar

PROGRAMA

BDBH – 08 JULIOL 2019

L'informatiu diari de Nova Ràdio Lloret. De 8 a 9 hores.

Avui obrim el magazine informatiu matinal de la ràdio de Lloret de Mar explicant-vos que cada dia s’abandonen 30 milions de llaunes i ampolles de plàstic a l’Estat espanyol, que contaminen l’entorn. La dada l’ha donat a conèixer l’ONG Greenpeace, que alerta que cada any més d’un milió d’aus i més de 100.000 mamífers marins moren arreu del món a conseqüència d’aquesta contaminació.

Tot i que el nombre de plàstics que hi ha al mar i de les platges va a més, també creixen les neteges que s’hi duen a terme, sovint per part de voluntaris. Un exemple és l’activitat que va tenir lloc el passat dimecres a Fenals. Tres ONGs, entre elles Xatrac, van organitzar una neteja de la platja on el més important no va ser la recollida de residus sinó aprendre a classificar la brossa per tal de poder fer els estudis posteriors corresponents i saber en quina situació es troba aquesta platja.

En l’acció realitzada, hi van participar 5 persones. En només 30 minuts, van recollir 382 burilles de cigarret, 75 embolcalls de dolços, 49 fragments de vidre, 21 bosses de plàstics, entre d’altres.

Entrevista a Santi Escartin, membre de Xatrac, per saber els detalls d’aquesta campanya realitzada dimecres de la setmana passada.

Avui ens farem ressò de la mort ahir d’un jove, a qui van trobar al mar. Tot indica que va caure des del camí de ronda, a la zona de Cala Banys.

Entrevista a Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme, sobre els tallers infantils en idiomes, en anglès i francès, que es fan aquest estiu al Museu del Mar. Tenen lloc cada dimarts i dimecres.

Entrevista a Josep Maria Ribera, president del Club Unió Futbol Sala Lloret, perquè aquesta tarda es fa el sorteig d’una de les cites més esperades d’aquest mes de juliol: el torneig Santa Cristina de futbol sala.

Entrevista a Guillem Pahilez, un dels impulsors de la revista LA DONA DELS NASSOS, que es presenta aquest divendres a la vila, en què la publicació fa referència a la torre llunàtica, l’hospital psiquiàtric que hi havia a Lloret.

Acabem recomanant la visita de l’exposició col·lectiva dels pintors de Lloret a la casa de la Cultura.

Darrers Programes