0.7 C
Lloret de Mar

PROGRAMA

BDBH – 10 SETEMBRE 2020

Avui ens fixem en les escoles i instituts de Lloret de Mar que es preparen per un curs ple de reptes i incerteses. El retorn a les aules es farà el pròxim dilluns sota un estricte protocol de seguretat per evitar els brots de Covid-19. Tots els centres de la vila ja ho tenen tot a punt per rebre els alumnes.

Serà un curs atípic en què s’hauran de seguir diferents mesures establertes pel departament de Salut per minimitzar el risc de contagis. Entre elles hi ha l’ús obligatori de la mascareta per als infants majors de sis anys; el reforç de la neteja, la ventilació i la desinfecció dels diferents espais; o la rentada de mans amb gel hidroalcohòlic. A més, hi haurà mesures específiques per a les entrades i les sortides del centre, per evitar el contacte entre els diferents grups. En aquest sentit, cada classe serà un grup estable de convivència i els seus alumnes no es barrejaran amb altres grups.

Escoltem les declaracions de diversos directors de centres de Lloret i entrem més a fons entrevistant a Albert Ferràndez, regidor d’Educació.

Avancem que demà se celebra l’Onze de setembre, la Diada Nacional de Catalunya, que està marcada, com tot, per la pandèmia. A Lloret de Mar, la jornada comptarà, a partir de les dotze del migdia, amb el discurs institucional de l’alcalde i, tot seguit, el Cant dels Segadors.

Entrevista a Laura Gibert, lloretenca de 14 anys, que va participar al concurs Idol Kids i va passar la primera fase emocionant a tots els espectadors, amb la interpretació de la cançó “Jealous”, de Labrinth. Va dedicar l’actuació a la seva mare, que va morir dos anys enrere.

Expliquem que el poeta lloretenc Buba Junior farà una trobada virtual a Instagram aquest divendres amb El Chojin, cantant madrileny de rap i compositor. Escoltem les declaracions de Buba Junior, que explica en què consistirà aquesta sessió en directe.

Sabem com seran les dues activitats que ha programat per aquest cap de setmana el Centre Excursionista de Lloret. Dissabte, es farà ruta circular al Castell de Montgrí, mentre que per diumenge ha preparat una jornada d’escalada a Solius. Entrevista a Marco Ramírez, el president de l’entitat.

Ens interessem per com es presenta l’agenda esportiva del cap de setmana i repassarem l’agenda cultural, que comença avui amb la sessió a la Biblioteca titulada “Allò que volen les dones” i el recital de Tono Blasi a l’església de Sant Romà. Per dissabte, hi haurà l’última sessió de sardanes a la fresca d’aquesta temporada.

Darrers Programes