20.6 C
Lloret de Mar

PROGRAMA

BDBH – 15 SETEMBRE 2020

Obrim l’informatiu matinal explicant que, amb moltes mesures i protocols, els centres escolars ja han tornat a obrir les portes aquest dilluns. Avui volem saber com va anar ahir a Lloret el primer dia del curs escolar. Però ja us avancem que des de la ràdio vam anar a parlar amb alguns alumnes i vam […]

Obrim l’informatiu matinal explicant que, amb moltes mesures i protocols, els centres escolars ja han tornat a obrir les portes aquest dilluns. Avui volem saber com va anar ahir a Lloret el primer dia del curs escolar. Però ja us avancem que des de la ràdio vam anar a parlar amb alguns alumnes i vam copsar que hi havia molta il·lusió per poder tornar a les aules i, sobretot, tornar-se a veure amb els amics i amigues, a molts dels quals feia mig any que no veien.

Recordem que el tancament de les escoles va ser la primera mesura que es va prendre quan va esclatar la pandèmia, ara fa sis mesos. El retorn a escoles i instituts s’ha fet amb moltes mesures i la mascareta, el gel hidroalcohòlic, els termòmetres i els itineraris marcats a terra s’integraran en el dia a dia dels alumnes.

Per tot plegat, entrevistem a Albert Ferràndez, regidor d’Ensenyament, que valora aquest inici de curs.

Avancem que, a partir de la setmana que ve, s’obren les inscripcions pels cursos de tardor del Casal Municipal de la Gent Gran i dels centres cívics. Com sempre, s’ofereixen activitats per a tots els gustos: informàtica bàsica, llengües, manualitats, dansa i música. Avui ens centrarem en les propostes del Casal de la Gent Gran. Entrevista a Arantxa Jiménez, regidora del Casal Municipal de la Gent Gran.

En cultura, parlem de l’espectacle “COSSOC”, que arriba avui a Lloret. És un duet de dansa de carrer, que presenta la complexitat i la senzillesa del moviment i la relació entre els cossos. Començarà a les vuit del vespre, als Jardins de Santa Clotilde. Un dels artistes, Magí Serra, ens explica en què consisteix el show.

Obrim plana esportiva. Entrevistem la lloretenca Xènia Sirés, practicant d’hípica. Ha estat campiona d’Espanya en la modalitat de doma clàssica. En els últims anys, a més, ha estat la segona classificada d’aquesta competició.

També en esports expliquem que l’atleta Eva Arias es va veure obligada a retirar-se del Campionat d’Espanya, en la prova dels 3.000 metres obstacles. La causa va ser, principalment, els problemes físics que va patir mentre disputava la cursa. Escoltem les seves declaracions.

Darrers Programes