Divendres, 4 desembre 2020
12.4 C
Lloret de Mar

PROGRAMA

BDBH – 16 SETEMBRE 2020

Avui destaquem que Lloret de Mar és un dels municipis en què es limitarà el preu dels lloguers. Es tracta d’una nova llei aprovada dies enrere al Parlament, en què es pretén posar fre als lloguers abusius.

La mesura arriba després que el Sindicat de Llogaters, ERC, els comuns i la CUP arribessin a un acord “in extremis” amb Junts per Catalunya. S’aplicarà immediatament en 60 municipis catalans de més de 20.000 habitants. A la demarcació de Girona, n’hi ha vuit: Lloret de Mar, Girona, Blanes, Salt, Olot, Sant Feliu de Guíxols, Figueres i Palafrugell.

JxCat demanava que la limitació del preu no s’apliqués als petits propietaris que tinguessin uns ingressos inferiors a 5,5 vegades l’indicador de la renda de suficiència, que equival a 3.130 euros mensuals. Després d’aquest pacte, el límit es mantindrà reduït al 2,5 d’aquest indicador de renda de suficiència, que equival a uns 2.000 euros incloent el lloguer.

Entrevista a Enric Bonmatí, membre de la PAH de Lloret, i a Jennifer Pérez, regidora d’Habitatge, per saber tots els detalls d’aquesta problemàtica social.

Ens fem ressò que Ciutadans denuncia que el nou Reglament Orgànic Municipal que està elaborant l’equip de govern de Lloret limita la participació dels grups de l’oposició en els plens. Segons el partit, el redactat provisional contempla que els grups només puguin presentar una moció per cada plenari i formular un màxim de quatre preguntes. Entrevista a Jordi Hernández, portaveu de Ciutadans, i també a Jordi Sais, en representació de l’equip de govern.

Repassem l’oferta de cursos de tardor dels centres cívics, que es faran als equipaments del Rieral i Can Ballell amb una oferta àmplia i per a tots els gustos. Les inscripcions en línia comencen la setmana que ve. Ens ho explica la regidora de Participació Ciutadana, Lara Torres.

Acabem entrevistant a la lloretenca Vereda López, que ha creat un compte d’Instagram en què fa tot tipus de recomanacions sobre els millors restaurants d’Eivissa. A més, també organitza sortejos amb els que es poden guanyar àpats gratuïts en algun dels establiments de l’illa.

Darrers Programes

La Llista, un programa molt plural per a gent singular. Recupera els espais temàtics més rellevants de...
Acabem la setmana explicant-vos que les escoles de Lloret de Mar se sumen a la recollida d’aliments...
Avui parlem de la Cursa de Nadal d'aquest any serà virtual, del Pla de Nadal que ha...
Avui destaquem que la Cursa de Nadal d'aquest any serà virtual. L'esdeveniment popular manté la finalitat solidària,...

DARRERS PODCASTS
A LA CARTA

La Llista – El millor de la setmana

La Llista, un programa molt plural per a gent singular. Recupera els espais temàtics més rellevants de la setmana.

Bon Dia Bona Hora – 4 Desembre 2020

Acabem la setmana explicant-vos que les escoles de Lloret de Mar se sumen a la recollida d’aliments de Cáritas. Els centres de...

Tertúlia Ciutadana – 3 Desembre 2020

Avui parlem de la Cursa de Nadal d'aquest any serà virtual, del Pla de Nadal que ha presentat el Govern de la...