8.8 C
Lloret de Mar

PROGRAMA

BDBH – 20 SETEMBRE 2018

Avui expliquem que 330 alumnes de Lloret de Mar assistiran avui a una obra de teatre sobre accidents de trànsit que busca conscienciar i assumir responsabilitats. Anomenada CANVI DE MARXA, pretén conscienciar els joves de 15 i 16 anys sobre els perills dels accidents de trànsit –tant les causes com les conseqüències- així com fomentar conductes responsables quan es condueix. 

L’obra es desenvolupa a través d’una conversa telefònica entre dues germanes. Una d’elles presencia un accident de trànsit quan es dirigeix en cotxe cap a la discoteca i truca la seva germana per explicar-li què ha passat. Durant el relat, s’intercalen vídeos informatius i també testimonis reals dels cossos d’emergència que intervenen en els accidents de trànsit, com policies, bombers i personal de l’ambulància. Aquests professionals expliquen les seves experiències en atendre víctimes i familiars.

CANVI DE MARXA és una activitat educativa, que impulsa Mutual de Conductors –una fundació privada sense ànim de lucre-, amb el suport del Servei Català de Trànsit i la col·laboració de l’Ajuntament i la Policia Local de Lloret. 

Entrevista a Josep Maria Ambròs un dels responsables de la fundació, per saber els detalls d’aquesta activitat educativa que pretén conscienciar els joves de 15 i 16 anys sobre els perills dels accidents de trànsit.

Entrevista a Eduard Coloma, que inicia una nova etapa en política com a conseller nacional d’Esquerra Republicana a La Selva.

Entrevista a Anna Castellví, coordinadora de la Xarxa de Municipis Indians, sobre la trobada de municipis indians, amb professors universitaris d’arreu de Catalunya i també de fora, que acull Lloret de Mar.

Entrevista a Jordi Sais, regidor de la Biblioteca Municipal, que explica tots els clubs de lectura que ha muntat l’equipament per aquesta temporada. N’hi ha uns quants de nous, adreçats als més petits de la casa.

Acabem explicant que el club de rem Santa Cristina organitza, a finals d’aquest mes, una escola de rem. Es tracta d’una proposta que s’estrena aquesta temporada, amb l’objectiu de despertar l’interès dels més joves. I recordem que avui es presenta a Lloret de Mar la nova temporada de teatre i del cineclub Adler. A partir de les 8 del vespre, es donaran a conèixer tots els espectacles que s’han programat a l’equipament per a aquesta tardor.

Darrers Programes