Divendres, 4 desembre 2020
11.5 C
Lloret de Mar

PROGRAMA

BDBH – 27 MARÇ 2020

L'informatiu diari de Nova Ràdio Lloret. De 8 a 9 hores.

Aquest divendres ens despertem, informativament parlant, que la violència masclista no hi entén, de quarantenes, i el confinament pot desembocar en agressions i maltractaments a les dones. La situació actual, de restricció de moviments al carrer, fa que les víctimes hagin de viure tancades amb el seu agressor. Es pot trucar al telèfon gratuït 900 900 120, és confidencial i no deixa rastre. Una altra via és comunicar el cas a través de correu electrònic. L’adreça és 900900120@gencat.cat. A més, en cas de perill, es pot trucar al 112. Des de l’Institut Català de les Dones han detectat que les trucades s’han doblat arreu de Catalunya. Si de mitjana n’hi ha una vintena, aquests dies n’hi ha una cinquantena, i han decidit reforçar el servei. No només això. Des de l’Institut Català de les Dones es demana la complicitat de tothom per lluitar contra la violència masclista. En aquest sentit, s’han adreçat als establiments que estan oberts aquests dies perquè pengin uns cartells contra la violència masclista i que col·laborin en cas que la víctima no pugui fer-ho trucant al 900 900 120. Sobre aquesta qüestió entrevistem la regidora Anna García Castany.

D’altra banda, les dones de l’Aurora han començat a elaborar 2.000 mascaretes. Ho fan arran d’una iniciativa que han tingut conjuntament comerciants, hotelers i restauradors. Parlem amb Edu Temprano, de l’associació de comerciants, Maite Rodríguez, de l’Aurora, i Jordi Sais, regidor de Seguretat Ciutadana.

Després expliquem que l’Ajuntament de Lloret de Mar ha engegat una campanya de trucades a persones grans, en concret a veïns i veïnes majors de 70 anys. Entrevistem la regidora Arantxa Jimenez.

Tot seguit donem veu a Eli Keegan, perquè ens expliqui quina atenció mantenen les oficines de turisme tot i les restriccions. Per últim, donarem altres informacions d’interès.

 

Darrers Programes

Avui parlem de la Cursa de Nadal d'aquest any serà virtual, del Pla de Nadal que ha...
Avui destaquem que la Cursa de Nadal d'aquest any serà virtual. L'esdeveniment popular manté la finalitat solidària,...
La costura, una afició convertida en professió, li va permetre tirar endavant quatre fills tota sola, després de quedar vídua ben jove.
Parlem amb Jordi Orobitg perquè tornarà a formar part de la llista d'ERC per la demarcació de...
Aquest dimarts us expliquem que Lloret de Mar ja té ROM, Reglament Orgànic Municipal. El ple d’aquest...

DARRERS PODCASTS
A LA CARTA

Tertúlia Ciutadana – 3 Desembre 2020

Avui parlem de la Cursa de Nadal d'aquest any serà virtual, del Pla de Nadal que ha presentat el Govern de la...

Bon Dia Bona Hora – 3 Desembre 2020

Avui destaquem que la Cursa de Nadal d'aquest any serà virtual. L'esdeveniment popular manté la finalitat solidària, en aquest cas amb la...

Amb veu pròpia – Maria Rosa Lorenzo

La costura, una afició convertida en professió, li va permetre tirar endavant quatre fills tota sola, després de quedar vídua ben jove.

Bon Dia Bona Hora – 2 Desembre 2020

Parlem amb Jordi Orobitg perquè tornarà a formar part de la llista d'ERC per la demarcació de Girona a les eleccions al...