18.8 C
Lloret de Mar
Muntatge amb la imatge de les tres esportistes lloretenques.

Blasco, Guillén i Pardo, protagonistes de l’esport femení de Lloret 2021

Daniela Guillén ha debutat en el Mundial de motocròs; Ona Blasco ha estat campiona d’Espanya d’esquaix; i Tània Pardo ha pogut dirigir una final de l’Eurolliga d’hoquei patins.

Muntatge amb la imatge de les tres esportistes lloretenques.

Darreres Notícies

L’esport femení a Lloret de Mar segueix creixent i cada vegada compta amb més referents i noms rellevants.

Entre les moltes dones esportistes de la vila, el 2021 en deixa tres de destacades: Daniela Guillén, que ha debutat en el Mundial de motocròs; Ona Blasco, que ha estat campiona d’Espanya d’esquaix; i Tània Pardo, que ha pogut dirigir una final de l’Eurolliga d’hoquei patins.

La lloretenca Daniela Guillén, de només 15 anys.
La lloretenca Daniela Guillén, de només 15 anys.

Daniela Guillén amb només quinze anys s’ha convertit en la noia més jove en fer el debut en un Campionat del Món de motocròs, amb un novè lloc en la classificació general.

“És un somni fet realitat, poder anar al Mundial, en la general vaig acabar novena, vaig estar sempre entre les deu primeres, estic molt contenta”

Daniela Guillén

A més, la lloretenca ha fet aquesta temporada el salt al Campionat d’Espanya de 250 centímetres cúbics, competint contra nois, i acabant en el tercer lloc, amb dues victòries.

Ona Blasco, amb el trofeu
Ona Blasco, amb el trofeu

En el cas d’Ona Blasco, el seu 2021 també ha estat molt especial i destacat. Ha guanyat un seguit de campionats d’Espanya en diferents categories, alguns davant de noies de més edat. A més, ha pogut pujar al podi en un campionat absolut, una fita que encara no havia assolit.

L’Ona destaca, també, la participació d’aquest mes de desembre al US Open, una competició internacional “molt exigent” en què va acabar en la setena posició.

“Aquest 2022 tinc moltes ganes de començar-lo, si tot va bé, al gener hauria d’anar a Praga i durant l’any a Alemanya o Suïssa”

Ona Blasco

No menys meritori ha estat l’any esportiu per a la lloretenca Tània Pardo, que segueix fent passes importants en el món de l’arbitratge d’hoquei patins. Per primera vegada, va poder dirigir la final d’una Eurolliga.

Tania Pardo, arbitrant un partit.

De fet, ella i la portuguesa Silvia Cohelo es van convertir en la primera parella de dones en arbitrar una final d’aquesta competició europea. Tània Pardo assenyala que la intenció en aquest 2022 és seguir creixent i aspirar a dirigir partits d’un campionat del món.

“Estic molt contenta i amb projecció de continuar endavant, fins i tot per a poder participar en un Mundial”

Tània Pardo

La Daniela, l’Olga i la Tània són algunes de les moltes dones esportistes que treballen dur al llarg de l’any per poder fer-se un nom en el món de l’esport. En aquest sentit, l’oferta de modalitats per a noies a Lloret de Mar és cada vegada més àmplia.

El conjunt juvenil (Escola Gimnàstica Rítmica Lloret)
El conjunt juvenil (Escola Gimnàstica Rítmica Lloret)

Són molts els clubs que tenen una secció femenina, com en les modalitats de rem, natació, bàsquet, voleibol, hoquei o atletisme, entre molts altres. A més, hi ha entitats en què les noies tenen el paper protagonista com, per exemple, l’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret o el Club Patinatge Artístic Lloret, així com diverses acadèmies de dansa de la vila.

Membres del Club Patinatge Artístic Lloret (Font: CPA Lloret)

Pel que fa als esports col·lectius, hi ha exemples destacats i amb molta participació de noies de diverses edats. Una d’aquestes entitats és el Club Hoquei Lloret, amb equips de base i un primer equip femení fent un bon paper a la Lliga Nacional Catalana.

El primer equip femení (Club Hoquei Lloret)
El primer equip femení (Club Hoquei Lloret)

Però aquest no és l’únic exemple. També hi ha el Club Volei Lloret. A banda dels equips de base, el primer equip competeix a la Segona Divisió, en una temporada complicada a nivell de resultats.

L'equip abans del partit (Club Voleibol Lloret)
L’equip abans del partit (Club Voleibol Lloret)

Una altra entitat és el Bàsquet Lloret, també amb secció femenina i amb un sènior a la Primera Catalana, en la lluita per mantenir la categoria. A més, en futbol sala, la vila també compta amb una entitat exclusivament formada per noies, com és el Lloret de Mar 2015 Femení.

El sènior femení (Bàsquet Lloret)
El sènior femení (Bàsquet Lloret)

Es pot consultar tota l’oferta esportiva dels clubs i entitats del municipi al web de l’Ajuntament de Lloret, en la secció d’Esports. 

spot_img

El + Vist