13.7 C
Lloret de Mar

PROGRAMA

Bon Dia Bona Hora – 1 Març 2021

Iniciem setmana i mes amb la notícia que Lloret de Mar és el municipi de les comarques gironines on més s’han reduït els delictes al llarg del 2020. Segons l’estadística que ha fet pública el Ministeri de l’Interior, els delictes a Lloret es van reduir a menys de la meitat el 2020 respecte a l’any anterior. La tendència de descens s’ha produït a tota la demarcació de Girona, tot i que en global la reducció ha estat del 23%.

Aquí a Lloret s’arriba al 53,6%, passant de 3.507 delictes el 2019 a 1.629 l’any passat. El motiu principal és la situació de pandèmia i les restriccions que s’han aplicat per frenar els contagis, que han fet reduir molt la mobilitat i, per tant, la gent al carrer i, conseqüentment, el nombre de delictes.

Valorem aquesta bona dada amb el regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Sais.

Aquesta tarda hi ha ple municipal i repassem els principals punts de l’ordre del dia: entre altres coses, es preveu que es ratifiqui l’acord amb la propietat de Cala Banys per expropiar els terrenys i poder tirar endavant un tram del camí de ronda entre Fenas i Lloret. També s’aprovarà definitivament el Reglament Orgànic Municipal, que ha de regular el funcionament dels òrgans de govern municipals. I, entre les mocions, destaca la de Força Lloret, que demana que es millorin alguns aspectes relacionats amb les beques menjador.

Entrevista a la cap d’estudis de l’Àngels Alemany, Pili Herrer, per parlar del projecte d’apadrinament de Sa Caleta, que duen a terme els alumnes de quart de primària de l’escola.

Repassem les noves restriccions per la Covid-19, que amplien l’aforament a gimnasos i piscines i també permeten l’obertura dels centres comercials i els equipaments de més de 400 metres quadrats entre setmana.

Fem un repàs dels resultats esportius dels principals equips de la vila aquest cap de setmana. A mesura que es van aixecant les restriccions, anem trobant més competicions. En aquest cas, tindrem resultats d’hoquei, futbol, futbol sala i voleibol.

L’Oficina Jove de la Selva demana la col·laboració del jovent de la comarca per fer una acció reivindicativa de cara al 8 de març, a través de les xarxes. En concret, es demana que s’enviï un vídeo amb un full en blanc on s’escrigui en negre o lila el lema #Dones8M. En donem més detalls amb Clara Romaguera, de l’Oficina Jove de la Selva.

Acabem escoltant a Vanessa Santiago, del blog de viatges Viajeros Callejeros, que explica que la pandèmia els ha fet anul·lar pràcticament tots els viatges aquest últim any. Tot i així, segueixen molt actius i tenen moltes ganes de poder tornar a viatjar ben aviat.

Darrers Programes

Tots els esports del municipi
La història del pop-rock amb les cançons que s’han convertit en autèntics himnes
La cultura musical catalana a la Costa Brava Sud
L’actualitat musical i les novetats de la setmana, en una edició especial. Un espai realitzat per Albert Batlle.

DARRERS PODCASTS
A LA CARTA