14.8 C
Lloret de Mar

PROGRAMA

Bon Dia Bona Hora – 13 Setembre 2021

L'informatiu matinal

Dies de nervis i retrobaments: avui comença un nou curs escolar. Torna l’escola en un any encara marcat per la pandèmia, però que serà 100% presencial, tal com va anunciar dies enrere el departament d’Educació de la Generalitat.

Tot i això, els alumnes i la resta de professionals dels centres hauran de seguir amb la majoria de les mesures de seguretat amb què van acomiadar el passat curs. Això sí, hi ha novetats ja conegudes.

Per exemple, els alumnes vacunats amb pauta completa ja no hauran de fer quarantena si hi ha un cas positiu a l’aula. A més, les activitats extraescolars podran començar amb l’inici de curs i les famílies podran accedir als centres.

Avui sabem com es presenta el nou curs escolar. Entrevistem el regidor d’Educació, Albert Ferràndez.

Expliquem que aquest cap de setmana se celebra la segona edició del “The Walklean Day”. La iniciativa, impulsada per la plataforma Estimem Lloret, té per objectiu recollir residus per cuidar l’entorn natural de Lloret, a través d’una caminada que es farà per diferents itineraris. En sabem tots els detalls amb una de les responsables, Kasandra López.

L’Ajuntament ha tancat el servei de PCR i test d’antígens per a turistes amb molt bones valoracions. Escoltem l’alcalde, Jaume Dulsat, que explica que s’han fet més de 3.000 proves.

Expliquem que la Policia Local de Lloret ha aixecat més de 1.600 actes al llarg de l’estiu, que s’han traduït en poc més de 3.350 infraccions detectades. Aquest és el balanç de les actuacions policials entre l’1 de juny i el 31 d’agost, en un estiu atípic, amb toc de queda. Ho valorem amb el regidor de Seguretat, Jordi Sais.

Després, ens fem ressò de la doble gal·la dels Premis Climent Guitart, que se celebra aquest dijous. L’any passat, la Fundació no va poder entregar els guardons i, per no deixar perdre cap any, aquest dijous es lliuraran els premis de la sisena i la setena edició en una única gala. Ens ho explica la presidenta de la Fundació Climent Guitart.

Darrers Programes