8.1 C
Lloret de Mar

PROGRAMA

Bon Dia Bona Hora – 15 Novembre 2022

L'informatiu matinal

La justícia anul·la el projecte de l’autopista fins a Lloret. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat el projecte de perllongament de la C-32 entre Blanes i Lloret de Mar que la Generalitat va aprovar el 2018. L’alt tribunal estima el contenciós que van interposar entitats ecologistes com Aturem la C-32 o SOS Lloret perquè l’estudi d’impacte ambiental -que avalava el traçat escollit- no s’ajusta a la Llei del Canvi Climàtic.

Davant l’anul·lació del projecte, les primeres reaccions no s’han fet esperar. La Generalitat ha assegurat que la sentència era “esperada” i ha recordat que al 2019 ja va aplicar les mesures cautelars. Territori assenyala que no té la intenció de recórrer la resolució judicial en considerar que l’estudi informatiu ha quedat “desfasat” i no inclou els “criteris imprescindibles davant qualsevol tramitació en l’emergència climàtica habitual”.

Valorem la decisió en clau local: amb la plataforma Aturem la C-32 i amb l’Ajuntament de Lloret.

Ens fem ressò dels veïns de Lloret de Dalt, que organitzen un recapte d’aliments aquest cap de setmana. Tot el que recullin anirà a parar a les famílies sense recursos de la vila.

Destaquem un parell d’activitats de la Festa Major de Sant Romà: la visita teatralizada sobre l’òpera MARINA, que va tenir tant d’èxit la temporada passada, i els Corriols de l’Àvia, que compten amb més de 500 inscrits.

Recordem que durant el dia d’avui es duu a terme el 44è homenatge a la gent gran de Lloret.

També avui la Biblioteca serà l’escenari d’un ‘escape room’ dedicat al poeta Gabriel Ferrater. Coincidint amb el centenari del seu naixement i els 50 anys de la mort, els participants hauran d’aconseguir obrir una caixa on s’hi guarda el llegat de l’ànima del poeta.

Darrers Programes