5.3 C
Lloret de Mar

PROGRAMA

Bon Dia Bona Hora – 15 Setembre 2021

L'informatiu matinal

Aquest dimecres us expliquem que l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ha obert un procés de reflexió personal per abandonar el PdeCat i, de retruc, integrar-se a la llista de Junts. Ampliem aquesta qüestió amb una entrevista amb el mateix Dulsat.

D’altra banda, ens fem ressò que es relaxen les mesures a les residències de gent gran: tornen les abraçades entre familiars i usuaris. Es tracta d’una noticia molt esperada per molts, que podran tornar a recuperar el contacte físic després que quedés vetat amb l’esclat de la pandèmia. Amb la millora de les dades epidemiològiques i el ritme de vacunació, la Generalitat ha decidit flexibilitzar els protocols i ha tornat a permetre als centres amb categoria verda i groga el contacte físic entre visitants i residents. Tot i això, cal seguir fent ús de la cita prèvia, així com el registre diari de les visites. D’altra banda, també es recuperen tot tipus de sortides, així com la possibilitat que els residents puguin passar períodes de temps llargs fora dels centres. Això sí, si hi passen més de tres setmanes, se’ls haurà de fer una PCR a la tornada. Ampliarem la informació en uns minuts. Escoltem les explicacions d’Ester Garcia, coordinador assistencial i cap d’Infermeria de l’Hospital Sociosanitari de Lloret.

Expliquem que continua, al llarg d’aquest mes de setembre, la gimcana fotogràfica familiar al poblat ibèric del Turó Rodó. Cada diumenge del mes de setembre es du a terme aquesta activitat, adreçada al públic familiar, que té per objectiu donar a conèixer aquest element patrimonial lloretenc. Entrevistem Xavi Flores, regidor de Patrimoni Cultural.

Després, parlem de l’Hotel Santa Marta, que celebra aquest divendres la gala benèfica anual “Sopar d’Il·lusions”, amb la presència de la Fundació Amics Joan Petit. L’objectiu de l’esdeveniment és recaptar fons per a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, que treballa en la investigació del càncer infantil. Ens ho explica el director de l’establiment, Albert Martín.

A la segona part, obrim plana esportiva per tractar dos temes. En primer lloc, parlarem de la Trail Selva Marítima, que arriba a la setena edició després d’un any sense celebrar-se, a causa de la pandèmia. La cita, molt esperada pels aficionats a les curses de muntanya, l’organitzen els Fondistes de Blanes. Ens explica tots els detalls un dels seus membres, Tomàs Llorens.

I també en esports valorem un gran resultat pel Pàdel Indoor Lloret, que ha estat campió de Catalunya, després de guanyar la lliga i de les interseries catalanes. Ara, afrontaran la final estatal a València, el pròxim mes d’octubre. Entrevistem el capità de l’equip, Jordi Rossell.

Darrers Programes