30.1 C
Lloret de Mar

PROGRAMA

Bon Dia Bona Hora – 19 Gener 2022

L'informatiu matinal

Aquest dimecres us informem que les escoles de Lloret acullen tallers per prevenir la violència contra les dones. Prevenir la violència masclista dins les relacions de parella des de l’escola, fins i tot en l’etapa de Primària. Amb aquesta finalitat, cada any es duen a terme un seguit de tallers als centres educatius de Lloret. Es volen detectar conductes que poden semblar normals, però que tenen un rerefons de violència envers les noies o joves. Les sessions volen alertar d’una violència de caràcter estructural, és a dir, d’un sistema que sosté i legitima l’ús de la violència contra la dona, el qual es basa en un procés històric, produït i reproduït per les estructures socials de dominació que són encara masculines. Amb els tallers, adaptats en funció de les edats, es volen posar de relleu qüestions com els rols de gènere, la corresponsabilitat a casa, els estereotips publicitaris, l’assetjament virtual o el mite de l’amor romàntic. Tot plegat, ho comentem en uns minuts amb la regidora d’Igualtat, Jennifer Pérez. 

D’altra banda, ens fem ressò de les llargues cues a les farmàcies de Lloret de Mar aquesta setmana, especialment el passat dilluns, a causa dels positius de coronavirus a les escoles. En parlem amb una de les professionals del sector, Mireia Martinez.

En els esports, donem dos titulars: que el Campionat del Món d’Ironman, que se celebrarà a Hawaii el 6 d’octubre, és la data marcada en el calendari de competicions d’aquest 2022 de la lloretenca Alfonsina Peppa.

I que la 9a edició del Rally de Lloret ha tancat les inscripcions. La competició comptarà amb un 100% de participació, amb 145 vehicles, i equips en llista d’espera per si es produeix alguna baixa d’última hora.

Acabem parlant del pare pelegrí de Tossa. Aquesta tradició centenària, que compta amb força devots de Lloret, es duu a terme demà, recuperant els acompanyants, amb mesures de prevenció. 

Darrers Programes