31.5 C
Lloret de Mar

PROGRAMA

Bon Dia Bona Hora – 2 Maig 2022

L'informatiu matinal

Avui parlem del projecte “La Maleta. Documents i relats de la migració” que aquest dimecres presenta l’Ajuntament.

La intenció és construir un relat conjunt del passat, present i futur de Lloret, a través dels records i la documentació de les persones migrants. El projecte posa en relleu el fenomen migratori com un valor fonamental en la memòria col·lectiva del municipi.

La presentació es fa aquest dimecres a les set de la tarda, al Teatre de Lloret. Nosaltres avui en parlem amb les regidores de les dues àrees que se n’han encarregat. D’una banda, la regidora de Benestar i Família, Arantxa Jiménez, i, de l’altra, la de l’Arxiu, Ana García-Castany.

A més, a Arantxa Jiménez li preguntem sobre un canvi que hi ha, a partir d’avui, en el servei d’atenció a les persones ucraïneses que arriben a Lloret fugint de la guerra del seu país. Sobre els refugiats ucraïnesos, també parlem amb la directora de l’ABS Lloret – Tossa, la doctora Cristina Castellà, per saber quina feina s’està fent des dels ambulatoris per donar atenció a aquestes persones.

Expliquem què són les microBeques de la Fundació Ser.Gi i com s’hi pot col·laborar, per ajudar a seguir amb els estudis a joves que estan en risc d’exclusió social. Els detalls els dona un tècnic de la Fundació, Guillem Carreté.

Aquesta tarda hi ha ple municipal i en fem una prèvia, remarcant que es farà un nou pas per aconseguir revocar les sancions aplicades pel radar de control de la velocitat de l’avinguda de Blanes. 

En plana esportiva, fem un repàs dels resultats del cap de setmana per als equips locals.

Per acabar, parlem amb Cristina Castellà per saber com els hospitals atenen els refugiats, i amb Joan Carles Amaya qui es presenta a les primàries del PSC com a candidat a l’alcaldia de Lloret.

Darrers Programes