20.6 C
Lloret de Mar

PROGRAMA

Bon Dia Bona Hora – 20 Juliol 2021

L'informatiu matinal

La Covid-19 obliga a reservar en línia els tiquets de la Festa Major de Santa Cristina que s’exhaureixen en poques hores. És un dels principals canvis de la celebració, per tal de complir amb els protocols de seguretat. Calia reservar tiquet tant per poder assistir a la processó en vaixell fins al paratge de Santa Cristina, com per presenciar el Ball de Plaça, els dos actes centrals de la Diada, el 24 de juliol.

Els dos esdeveniments tindran un aforament més reduït per garantir la distància social. Pel que fa a l’estofat popular, s’ha hagut d’anul·lar a causa de les restriccions del Procicat.

Una altra de les novetats és que el Ball de Plaça del dia 24 de juliol serà doble. El ballaran les Obreres del 2020, a les set de la tarda, donat que no ho van poder fer l’any passat per culpa de la pandèmia, i les del 2021 ho faran una hora més tard, a les vuit. A més, el dia 25 tornaran a ballar les del 2020 i el dia 26, les del 2021.

Entrevistem el regidor de Cultura i Festes, Cristian Fernández. A més, també donarem veu a Lloret En Comú. El grup municipal a l’oposició ha emès un comunicat en què expliquen que no participaran en els actes festius, a causa de la situació de la pandèmia. Entrevistem el seu portaveu, Miguel Gracia.

Avui hi ha doble jornada de CCOO de Girona a Lloret de Mar i Blanes. El sindicat ha organitzat dues trobades per parlar del nou acord de les Pensions. A Lloret, es farà a les sis de la tarda, al local de CCOO. Ens ho explica el lloretenc Antonio Ferro, secretari general de la Federació de Serveis de CCOO a Girona.

Ens fem ressò de la participació de l’Ajuntament de Lloret en el Moviment Banderes Verdes d’Ecovidrio. Es tracta d’un guardó referent en reciclatge d’envasos de vidre, que també vol lluitar contra el canvi climàtic i promoure la protecció del litoral. Entrevistem la regidora de Medi Ambient, Marina Nicolàs.

Avui també parlem amb l’escultora lloretenca Angèlica Arvylàs, que participarà en una exposició col·lectiva al Museu Europeu d’Art Modern, a Barcelona. Aquest és el premi per haver estat seleccionada finalment en el reconegut concurs internacional Figuratives 2021.

Lamentem la mort d’en Joan Pallàs, un conegut sardanista de Lloret, que a més era col·laborador del programa de sardanes de la ràdio. El recordem, parlant amb en Jordi Rocas.

En plana esportiva comentem que Miguel Molina va acabar en el quart lloc de la cursa celebrada aquest cap de setmana al circuit italià de Monza. A més, també anunciem el fitxatge del futbolista lloretenc Pol Gómez pel Peralada.

Darrers Programes