18 C
Lloret de Mar

PROGRAMA

Bon Dia Bona Hora – 21 Febrer 2023

Avui us expliquem que Lloret commemora avui el dia internacional de la llengua materna. La frase “Soc d’allà i també d’aquí”, escollida per votació popular, llueix a Lloret. En concret, al mur del carrer Pla de Carbonell, davant de la rotonda que uneix la riera i l’avinguda Vila de Blanes. La pintura s’ha fet amb […]

Avui us expliquem que Lloret commemora avui el dia internacional de la llengua materna. La frase “Soc d’allà i també d’aquí”, escollida per votació popular, llueix a Lloret. En concret, al mur del carrer Pla de Carbonell, davant de la rotonda que uneix la riera i l’avinguda Vila de Blanes. La pintura s’ha fet amb motiu del Dia Internacional de la Llengua Materna, que es commemora aquest dimarts, 21 de febrer. La inauguració és avui mateix a les 12. La frase està traduïda en diferents idiomes i el mural l’ha pintat l’artista de Lloret Borbála Rámpay. És una iniciativa que s’engloba també en la commemoració de la Capital de la Cultura Catalana i compta amb el suport de l’Oficina de Català i del Pla Local de Ciutadania del departament de Benestar i Família. Amb aquesta acció es busca sensibilitzar la ciutadania i fomentar la convivència, tenint en compte que a Lloret de Mar es parlen 56 llengües maternes diferents.

Dins la plana esportiva, explicarem que s’esperen unes 800 persones en la Festa de l’Esport, que se celebra aquest diumenge. La cita servirà per reconèixer la tasca dels esportistes i les entitats de Lloret.

Després coneixem en Nico Pacha, de només 10 anys, un jove lloretenc que practica hípica. Participa als Campionats Territorials i busca aquesta temporada poder accedir als Campionats d’Espanya.

Tot seguit, sabem qui són Greska Lloretenca, una nova colla de Carnaval que s’ha donat a conèixer a la rua del cap de setmana. Entrevistem una integrant, Susana Yerro.

A la segona part, recordem que demà se celebra l’enterrament de la sardina. S’acomiada la festa de Carnestoltes i es dona inici a la Quaresma, el període d’abstinència previ a la Pasqua. Ho comentarem amb mossèn Martirià Brugada.

I acabem xerrant una estona amb en Josep Maria Lloveras, del casal de l’Obrera, sobre la comèdia que estrenen aquest cap de setmana al Teatre. L’argument és un bar on s’hi troba la gent del barri i passen situacions esbojarrades.

Darrers Programes