20.1 C
Lloret de Mar

PROGRAMA

Bon Dia Bona Hora – 23 Juliol 2021

Avui us expliquem que la presidenta del Parlament, Laura Borràs, la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, i l’exconseller Josep Rull, presències destacades de la celebració de Santa Cristina, aquest dissabte a Lloret. La festivitat, com és habitual, comptarà amb diverses autoritats convidades que participaran dels actes d’una jornada que presenta algunes novetats, provocades per la pandèmia, però que s’espera amb la mateixa il·lusió de cada any. Els actes de la diada central de la Festa Major d’estiu, la d’aquest 24 de juliol, Santa Cristina, començarà a dos quarts de vuit del matí, amb la passada dels Obrers, anunciant la sortida de la processó, que serà a les vuit, per anar fins a l’ermita de Santa Cristina. Durant el trajecte per mar, es podrà gaudir del cant de la salve. Cap a les 12, hi haurà la tradicional regata S’Amorra Amorra, i a la tarda, l’esperat Ball de Plaça, que enguany serà doble. A les 7 de la tarda ballaren les Obreres de l’any 2020, mentre que una hora més tard, a les vuit, ho faran les Obreres del 2021. Com sempre, és una jornada especial que es començarà a viure amb intensitat des d’aquesta mateixa nit, amb la passada dels Obrers pels principals carrers de la vila, a partir de les 10. Avui entrevistem l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, per conèixer quina és l’última hora de la Diada.

A banda d’escoltar l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, també coneixem com viuen aquestes últimes hores abans de la Diada les quatre Obreres de Santa Cristina. Són la Mar Portavella, Mariona Gisbert, Anna Comas i Maria Mayorga, a qui escoltarem en uns minuts.

D’altra banda, expliquem que aquesta nit es podrà viure el primer espectacle del Lloret Drone Festival. Es tracta d’un show lumínic que comptarà amb les coreografies de fins a 100 drons, que il·luminaran la platja gran de la vila. Entrevistem Jordi Orobitg, regidor de Promoció Econòmica.

També parlem de l’entrada en funcionament, el proper dilluns, del punt fix que Salut ha ubicat a Lloret de Mar. Es troba situat a davant de la caserna de la policia, i servirà per fer proves PCR i test d’antígens. Ens dona tots els detalls Cristina Castellà, directora de l’Àrea Bàsica de Salut de Lloret i Tossa.

I a la segona part, fem un repàs a l’agenda d’activitats dels pròxims dies. Sabem com es presenta la proposta infantil que arriba aquesta tarda a la Biblioteca, amb La Xerinola d’en Rikus. A més, explicarem que diumenge, el Casal Municipal de la Gent Gran celebra el seu 37è aniversari, i que el diumenge a la nit hi haurà sessió d’havaneres amb els grups Port Bo i Mestre d’Aixa.

Parlem a més amb Ignasi Riera, de la confraria de Sant Elm, perquè fan una crida per trobar voluntaris per al Ball de Plaça dels dies 25 i 26.

Darrers Programes