6.9 C
Lloret de Mar

PROGRAMA

Bon Dia Bona Hora – 24 Agost 2021

Aquest dimarts us informem que del servei eConsulta, una eina que serveix per facilitar la comunicació entre professionals i pacients de forma virtual.Per accedir a l’eConsulta cal tenir descarregada l’aplicació La Meva Salut. És un servei que, des de finals de l’any 2020, s’ha anat desplegant progressivament al centres de primària de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva. La iniciativa s’emmarca en l’estratègia de continuar potenciant les eines telemàtiques de salut que els pacients tenen al seu abast, com és La Meva Salut, i que els permeten fer diferents tràmits sense haver de desplaçar-se als centres. És un fet que s’ha prioritzat encara més arran del context de pandèmia, per tal de disminuir la presencialitat a les consultes i evitar, així, el risc de contagi. L’eConsulta permet al pacient contactar de forma virtual mitjançant un missatge de text amb els seus professionals sanitaris de referència. Per fer-ne ús, cal estar donat d’alta al portal La Meva Salut, l’espai a través del qual s’hi accedeix. Un cop enviada la consulta al professional, aquest contesta en un termini aproximat de 48 hores. En donem més detalls escoltant les declaracions de Verònica Rodríguez, del servei d’Admissions del CAP del Rieral.

Recordem que al llarg d’aquest matí, Lloret de Mar és la seu d’una jornada de vacunació sense cita prèvia, que es durà a terme a la Biblioteca Municipal. L’acció s’adreça als majors de 12 anys i es fa una crida a la població que no estigui vacunada a participar en la jornada.

Després, expliquem que Òmnium Cultural a La Selva Marítima presenta aquest divendres a Lloret la seva nova sèrie, titulada “Posidònia”. Es tracta d’un projecte basat en els eixos vertebradors de l’entitat: la llengua, la cultura, l’educació, els drets civils i la cohesió social. Entrevistem la presidenta d’Òmnium Selva Marítima, Rosa Maria Brunet.

A la segona part, valorem la segona tanda de visites al Castell d’en Plaja, que van acabar aquest cap de setmana. De nou, l’edifici ha comptat amb un gran interès per part dels veïns de la vila, que van esgotar totes les places en un sol dia. Parlem amb Xavi Flores, regidor de Patrimoni Cultural.

Avui també sabem com es presenta el concert de Miquel Abras, que actua aquesta nit al Festival Som de Mar, a partir de les deu. El cantant català presentarà el seu nou treball, titulat “La Felicitat També Plora”.

I acabem parlant de l’última sessió del cicle Sardanes a la Fresca, que es farà aquest dissabte, amb la participació de La Principal del Llobregat. Parlem amb un dels membres, Ivan Bibiloni.

Darrers Programes