22.8 C
Lloret de Mar

PROGRAMA

Bon Dia Bona Hora – 24 Març 2023

Aquest divendres us expliquem que els alumnes del Coll i Rodés creen un satèl·lit de petites dimensions per una competició internacional. Un grup d’alumnes de l’institut Coll i Rodès es presenta a una competició de l’Agència Especial Europea, que consisteix en construir i fer enlairar un satèl·lit de petita escala, en concret, de la mida […]

Aquest divendres us expliquem que els alumnes del Coll i Rodés creen un satèl·lit de petites dimensions per una competició internacional. Un grup d’alumnes de l’institut Coll i Rodès es presenta a una competició de l’Agència Especial Europea, que consisteix en construir i fer enlairar un satèl·lit de petita escala, en concret, de la mida d’una llauna de refresc. Aquest projecte, d’àmbit internacional, és un repte per als estudiants de tota Europa: desenvolupar des de zero un satèl·lit plenament funcional, per fer un estudi amb les dades recollides i els resultats del llançament. En la present edició del projecte CanSat hi participen 74 equips d’arreu de Catalunya, entre els quals hi ha el Coll i Rodès. Només 18 seran seleccionats per a fer un llançament des de l’aeroport de Lleida-Alguaire. Això serà a finals d’abril i l’equip més ben classificat anirà a la fase estatal.

Avui ens fem ressò de com ha anat la inauguració del fòrum de destinacions de sol i platja, que s’allarga fins avui a Lloret.

Expliquem que aquest cap de setmana es canvia l’hora: quan siguin les dues de la matinada de diumenge, el rellotge es posarà a les 3. El motiu és entrar a l’horari d’estiu i ajustar la jornada laboral a les hores de llum natural.

Després ens fem ressò del reconeixement que li ha fet l’Ajuntament a Susana Becerra, lloretenca i esportista dels Special Olympics. Anirà als jocs de Granollers.

A la segona part, entrevistem el regidor Jordi Sais, perquè Lloret de Mar forma part d’un acord de país, presentat aquest dijous per part de la Generalitat, enfocat en el turisme responsable.

A continuació, anunciem els partits del cap de setmana i repassarem l’agenda d’aquests dies, marcada per competicions esportives de rem i atletisme, a més de la Marxa de les Ermites.

Darrers Programes