24.3 C
Lloret de Mar

PROGRAMA

Bon Dia Bona Hora – 27 Abril 2023

L'informatiu matinal

Es redueix el consum d’aigua potable als jardins i equipaments municipals de Lloret de Mar. L’Ajuntament de Lloret ha reduït el consum d’aigua potable en els equipaments municipals i jardins en un 27% en el primer període de l’any, és a dir, de gener a març. Dels 27 hectòmetres cúbics consumits al 2022 s’han passat als 20 en aquest trimestre.

Aquesta disminució és resultat d’aplicar un seguit de mesures aprovades al Comitè Municipal de Sequera. Com per exemple fer servir l’aigua regenerada per a netejar el carrer i regar les zones verdes, a més de fer servir menys aigua en el reg de jardins.

Hi ha altres mesures damunt de la taula, per gestionar millor els usos de l’aigua en l’actual situació de sequera. Com programar el reg per franges horàries, modificar-ho en funció del temps o de les plantes i fins i tot fer una aturada massiva del reg.

Lloret de Mar compta amb espais verds que només es reguen amb aigua regenerada, que és aigua tractada a la depuradora, com és el cas dels Jardins de Santa Clotilde. L’alcalde de Lloret, Albert Robert explica que la voluntat és ampliar la xarxa d’aigua regenerada, creada anys enrere al municipi.

D’entrada ens fem ressò de la visita ahir del conseller Juli Fernández. El Departament de Territori ha licitat les obres de millora, que inclouen diverses rotondes, a la carretera C-63 entre Lloret i Vidreres per 6 milions d’euros.

Avui sabem detalls de les jornades de l’arròs, presentades aquest dimecres a l’hotel Rigat de Lloret de Mar.

Tot seguit recordem que avui es prova el sistema d’alertes als telèfons mòbils per part de Protecció Civil. És un simulacre i no una alerta real.

Destaquem el concert d’avui dins del festival de guitarra del mediterrani, amb Marc Segura, que farà un homenatge a Paco de Lucía. Serà a les nou de la nit, a l’Església de Sant Romà.  

De cara a divendres, avancem que hi ha donació de sang, tant al matí com a la tarda, al Teatre de Lloret.

Darrers Programes