13.1 C
Lloret de Mar

PROGRAMA

Bon Dia Bona Hora – 27 Gener 2022

L'informatiu matinal

El control de velocitat i semafòric de l’avinguda Vila de Blanes ha fet reduir la sinistralitat en aquesta via fins a un 53%. Des de l’Ajuntament fan una valoració molt positiva de la instal·lació d’aquestes mesures, malgrat que han generat certa polèmica per part de la població.

Segons dades fetes públiques pel consistori, des de la instal·lació del radar, el juliol passat, només s’han sancionat un 0,4% dels vehicles que hi han circulat. Pel que fa al control semafòric que hi ha a la mateixa via, que funciona des del novembre del 2020, ara només suposa tres sancions de mitjana al mes, una xifra que es considera anecdòtica. No obstant això, els vehicles són més prudents que abans en circular per aquesta zona.

Així s’ha exposat en una roda de premsa aquest dimecres, en què també s’han exposat més dades sobre la tasca que ha dut a terme la Policia Local de Lloret al llarg del 2021.

Per exemple,  que el cos ha fet més de 16.800 serveis, una dada que suposa un increment del 2,6% respecte del 2019. Els principals àmbits d’actuació han estat en matèria de Seguretat Ciutadana, un 25,5%, en Policia Administrativa, un 21,2%, i en Policia de Trànsit, un 17,7%. De tot plegat, en parlem amb el regidor de Seguretat, Jordi Sais. A més, escoltem el que van dir a la roda de premsa l’alcalde, Jaume Dulsat, el cap de la policia local, César Martínez, i els sergents Héctor Morcillo i Joan Ignasi Garcia.

Bustek Films acaba de publicar un nou videoclip. La productora lloretenca s’ha encarregat de fer el vídeo per al tema “Malos Tragos”, de la també lloretenca Antsy. En parlem amb el director de Bustek Films, Christian Rodríguez.

Albert Vinyals participa aquest migdia en una xerrada virtual per parlar de l’anomenat Green Washing, que és la pràctica de moltes empreses perquè sembli que són més sostenibles del que són en realitat. La xerrada l’organitza la cooperativa Som Circulars i es farà en directe, per Instagram, a la una del migdia.

Amb motiu del Dia de la Pau i la No Violència, el Teatre de Lloret, amb la col·laboració de la Plataforma per la Pau, acull aquest dissabte l’obra de teatre “Alhayat o la suma dels dies”, de la companyia La Viciosa. Parlem amb la seva directora, Aura Foguet.

Entrevistem a Bernat Ribera, perquè l’esportista lloretenc és a Àustria per participar a les primeres Copes d’Europa de la temporada d’snowboard cross.

Acabem explicant que la Piscina de Lloret serà la seu, aquest cap de setmana, del Campionat de Catalunya de natació aleví d’hivern, que preveu aplegar més de 600 nedadors de 71 clubs d’arreu del territori. En donem els detalls escoltant les declaracions de la presidenta del Club Natació Lloret, Olga Valls.

Darrers Programes