10.1 C
Lloret de Mar

PROGRAMA

Bon Dia Bona Hora – 28 Juny 2021

La comunitat educativa de Lloret tanca el curs més insòlit, marcat per la pandèmia, mantenint totes les escoles obertes. Tot i els confinaments puntuals de diversos grups, tothom coincideix que el curs ha anat millor del que es vaticinava.

Amb molta incertesa, el passat mes de setembre començava un curs escolar amb moltes paraules “noves” per alumnes, professors i familiars, com “grup bombolla”, “confinament”, “quarantena” o “grup estable”. Tots els centres educatius de la vila han dut a terme aquest últim any una important tasca d’adaptació, amb l’aplicació de tots els protocols de seguretat.

A Catalunya, el pic d’incidència a les escoles va ser el 31 d’octubre, durant la segona onada de la pandèmia, amb un 5% de grups confinats. Va ser el dia amb més grups classe confinats: 3.504 dels 72.000 grups d’arreu del territori. En el 80% dels casos, al llarg del curs, només hi ha hagut un sol contagi dins del mateix grup.

Valorem el curs escolar a Lloret amb el regidor d’Educació, Albert Ferràndez. Serà en uns minuts.

Expliquem que a partir d’aquest mes de juliol i al llarg de tot l’estiu es posen en marxa les activitats gratuïtes de platges. Des del pròxim dijous, 1 de juliol, i fins al 15 de setembre, es podrà gaudir de diferents propostes amb activitats esportives i dirigides, que es duran a terme a la platja gran i a la platja de Fenals. Ho explica Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme.

D’altra banda, aquesta tarda hi ha ple a l’Ajuntament de Lloret. El punt més destacat de l’ordre del dia serà l’informe del Síndic del Ciutadà, en què repassarà la memòria de l’any 2020. A més, també hi haurà tot un seguit de mocions presentades pels diferents grups municipals. Les repassem en el programa d’avui.

En plana esportiva valorem diversos esdeveniments del cap de setmana. Sabem com va anar la Lloret Night Trail, que es va celebrar dissabte. Entrevistem Tito Pueyo, un dels organitzadors.

També valorem la tercera edició del torneig Futbol IN, que ha reunit a Lloret els equips de base de clubs molts destacats de l’Estat espanyol, com l’Atlètic de Madrid, el València o la Reial Societat. Parlem amb un dels organitzadors, Fran Chamizo, de l’empresa IN Sports.

Rodrigo Couto i Hans Janssen, que van ser propietaris de l’antic local BuBu de Lloret, participen aquesta tarda en un debat sobre l’oci nocturn pel col·lectiu LGTBI, de lesbianes, gays, transsexuals, bisexuals i intersexuals. La trobada està organitzada pel grup municipal d’Esquerra Republicana de L’Escala. En parlem amb Hans Janssen.

La xerrada es fa perquè avui, 28 de juny, es commemora el Dia de l’Orgull LGTBI. A Lloret, es pintarà el llaç de la rotonda de l’avinguda Just Marlés amb els colors de l’arc de Sant Martí. Els actes de celebració, però, es faran diumenge a la tarda.

Darrers Programes