20.1 C
Lloret de Mar

PROGRAMA

Bon Dia Bona Hora – 29 Juliol 2021

Aquest dijous us anunciem que Lloret de Mar s’ha adherit al Pacte d’alcaldies per l’energia i el clima, impulsat per la Comissió Europea. Aquesta adhesió implica que l’Ajuntament es faci seus els objectius de la Unió Europea per l’any 2030 i adopti el compromís de reduir més del 40% de les emissions de CO2 en el seu territori al llarg de la propera dècada. Per aconseguir-ho es treballarà en la millora de l’eficiència energètica i un major ús de fonts d’energia renovables. Així es va aprovar al ple d’ahir a la tarda.

Avui ho comentem amb tots els partits, per conèixer els diferents posicionaments. Tots els grups van votar-hi a favor, excepte Lloret en Comú que ha deixat clara la seva aposta per l’eficiència energètica i la sostenibilitat, però considera que és incongruent, ja que el model econòmic actual, al qual donen suport els partits que porten el punt a votació, no és gens sostenible.

Expliquem que els casals municipals de Lloret ha participat en una prova pilot d’auto-test d’antígens per detectar casos de coronavirus en espais de lleure. La iniciativa l’ha coordinada el Centre d’Estudis Epidemiològics sobre les malalties de transmissió sexual i la SIDA de Catalunya. Hi ha participat 75 joves de més d’11 anys i monitors, que pertanyen a quatre casals d’estiu de la vila: l’Esteve Carles, el Pompeu Fabra, el Pere Torrent i el de la Piscina Municipal. Escoltarem el regidor d’Educació, Albert Ferràndez.

L’Ajuntament ha restaurat l’hipogeu Modernista de la família Fàbregas i Mataró. Un hipogeu que la família va cedir, a principis d’aquest any, al consistori, que ara s’ha fet càrrec de la seva restauració. Ens ho ha explicat el regidor de Patrimoni Cultural, Xavi Flores.

També en clau cultural, ens fem ressò que s’ha obert l’anomenat Espai d’Art, un local on els artistes de Lloret de Mar poden exposar i vendre les seves obres. L’aparador-botiga està ubicat a la porta de l’Hotel Acapulco.

En plana esportiva, expliquem que el porter Andrés Díez jugarà la pròxima temporada amb la Unió Esportiva Vilassar de Mar, en la Tercera Divisió Nacional de futbol. El lloretenc inicia una nova etapa, després d’un any defensant la porteria del Figueres, a la mateixa categoria.

Acabem el BDBH recordant que avui, a les vuit del vespre, es presenta el llibre “Agustí Vilà Galí. Un navegant de terra ferma”. La biografia l’ha escrita l’historiador Joan Domènech. I una hora més tard, a les nou, començarà el concert d’Elena Gadel i Marta Robles en el marc del cicle Estiueja. L’actuació es farà a la plaça Germinal Ros, davant del Teatre.

Darrers Programes