17.9 C
Lloret de Mar

PROGRAMA

Bon Dia Bona Hora – 3 Novembre 2021

L'informatiu matinal

L’Ajuntament de Lloret deixarà de cobrar 1,4 milions d’euros de les plusvàlues.

Si s’acaba aplicant la sentència del Tribunal Constitucional, l’Ajuntament de Lloret de Mar deixarà d’ingressar 1 milió 400 mil euros de l’impost de plusvàlues; un impost que grava l’augment de valor que ha experimentat un terreny quan aquest es ven, s’hereta o es dona, i afecta només els terrenys urbans. Es tracta d’un impost regulat per una llei estatal, però que cobren directament els ajuntaments.

Escoltem les valoracions de la regidora d’Hisenda, Lara Torres, que reconeix que la sentència complica molt l’elaboració del pressupost municipal per al 2022, però també diu que els tècnics municipals són optimistes perquè, en tractar-se d’un problema global que afecta molts ajuntaments, l’Estat acabarà trobant una solució abans d’acabar l’any.

La regidora lloretenca Lluïsa Baltrons, portaveu de Força Lloret, ha estat escollida com a membre de l’Assemblea de Representants del Consell per la República. És un dels 40 càrrecs electes que s’han escollit arreu de Catalunya i ho valorarem amb ella mateixa, que ens donarà tots els detalls d’aquesta nova assemblea.

Ahir es van presentar les parelles de la nova edició del Voluntariat per la Llengua i vam poder parlar amb algunes. Avui les escoltem.

En plana esportiva, destaquem que la lloretenca Ona Blasco, amb només 14 anys, acaba d’aconseguir el seu primer podi en un campionat absolut d’esquaix. Va ser el cap de setmana passat en el primer Memorial Eduardo Palanca. 

ERC de Lloret ha convidat, demà al vespre, les germanes Dolors i Montse Bassa per presentar el seu llibre “Carregades de raons”. Serà demà, a le set de la tarda, al Casal de l’Obrera. En parlem amb el president de la secció local d’ERC, Albert Ferràndez.

De cara a la commemoració del Dia Internacional Contra la violència masclista el 25 de novembre, la productora local Bustek Flims s’encarrega de gravar un espot, tal com ja va fer l’any passat. Per fer-ho, busca persones voluntàries que hi vulguin col·laborar. Els detalls els coneixem amb el director de Bustek, Christian Rodríguez.

Acabem amb el president del Cineclub Adler, Joan Moret, per parlar de la projecció que es farà aquest dijous, en què es podrà veure la pel·lícula “Smuggling Hendrix”.

Darrers Programes