17.9 C
Lloret de Mar

PROGRAMA

Bon Dia Bona Hora – 4 Juliol 2022

L'informatiu matinal

Lloret de Mar organitza per segon any els Tallers de Suport i Acompanyament Educatiu. Hi haurà la participació de més de 300 alumnes de les escoles i instituts del municipi. Es tracta d’una acció orientada a ajudar l’alumnat que necessita suport i reforç educatiu per adquirir hàbits i tècniques d’estudi. A més, la iniciativa també busca que els joves estudiants puguin adquirir una actitud positiva envers l’aprenentatge, que assoleixin les competències bàsiques de cada etapa i que acostumin a fer ús del català per a comunicar-se.

És un projecte que es du a terme a través del pla Educatiu d’Entorn i que és gratuït per a les famílies, gràcies a la dotació econòmica del Pla de millora d’oportunitats educatives de la Generalitat. Les sessions estaran dinamitzades per vuit joves del municipi, que són estudiants universitaris o que han acabat recentment els estudis superiors.

Entrevistem a Albert Ferrández, regidor d’ensenyament, per saber detalls de la iniciativa.

Ens interessem per com ha anat la primera edició del Pride Costa Brava, que s’ha celebrat a Lloret de Mar, en un cap de setmana festiu i reivindicatiu. S’ha organitzat amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+, en què el col·lectiu reclama i demana tolerància i igualtat. Entrevistem a Jennifer Pérez, regidora d’Igualtat.

Escoltem les valoracions dels exalcaldes de Lloret que han viscut la celebració dels 25 anys de gestió municipal. S’ha commemorat aquest cap de setmana amb un acte institucional i amb tres concerts.

En plana esportiva, sabem com va anar la sisena edició de la Lloret Night Trail. Enguany, la prova nocturna comptava amb la novetat de la distància de 21 quilòmetres, adreçada a persones amb experiència i una bona forma física. Entrevistem un dels organitzadors, Tito Pueyo, de l’empresa Wefeel Events. 

Després, expliquem que la Fundació Climent Guitart participarà en el Terres Check-In, el primer festival internacional de cinema sobre serveis turístics. És una cita que forma part de la xarxa del Comitè Internacional de Festivals de Cinema de Turisme i l’objectiu és intercanviar coneixements i tendències. Ens ho explicarà Pere Cabañas, de la Fundació Climent Guitart.

Escoltem els alumnes de 3r d’ESO del col·legi Immaculada Concepció, que han estudiat la història dels indians posant-se a la seva pròpia pell. Des del centre, han dedicat el crèdit de síntesi a aquesta part tan destacada de la història de Lloret.

Darrers Programes