24.8 C
Lloret de Mar

PROGRAMA

Bon Dia Bona Hora – 5 Abril 2022

L'informatiu matinal

Avui us expliquem que surt el primer bus que porta ucraïnesos de Lloret a Girona a fer la residència temporal. A partir d’avui i fins dijous, 150 desplaçats ucraïnesos aniran de Lloret a Girona per formalitzar el tràmit de residència temporal a la seu de la policia nacional. Es tracta d’un tràmit diferent de la sol·licitud d’asil habitual, activat per primera vegada a Espanya i Europa, i que permet una regularització “exprés” per als refugiats d’Ucraïna. Per poder traslladar aquestes persones, l’Ajuntament de Lloret ha arribat a un acord amb l’empresa Moventis-Sarfa. Tant avui, com demà i dijous, portarà una 50a de persones cada tarda en un bus fins a Girona. El servei, activat pel consistori, l’ofereix l’empresa de manera desinteressada. En el programa entrevistem l’alcalde Jaume Dulsat, a qui li preguntem també pel lliurament de la ruta europea de jardins històrics, prevista dimecres a Lloret.

Les oficines de turisme de Lloret de Mar milloren la seva accessibilitat. Acaben d’incorporar un giny electrònic que facilita la comunicació amb els usuaris que tenen dificultats auditives. En parlem amb Eli Keegan, gerent de Lloret Turisme, a qui li preguntarem per altres accions recents.

En plana esportiva, escoltem la lloretenca Mireia Hernández, que ha fet un pas endavant important en formar part de la selecció espanyola absoluta de natació artística.

A la segona part, donem a conèixer l’àpat comunitari IFTAR, amb què els musulmans posen fi al dejuni del Ramadà. Lloret el celebra aques dijous, amb un acte obert a tothom, al centre cívic de Can Carbó. Nosaltres entrevistem la regidora Arantxa Jimenez.

Amb la Cesca Cornellà, expliquem que l’Oficina de Català ha hagut de multiplicar les classes de nivell inicial arran de les inscripcions de persones ucraïneses. Els cursos han començat aquesta setmana. 

I acabem amb el cineclub Adler. Participa avui en una xerrada online que organitza la Federació Catalana de Cineclubs, amb Imma Merino, periodista i membre del col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona.

Darrers Programes