5 C
Lloret de Mar

PROGRAMA

Bon Dia Bona Hora – 5 Gener 2021

La notícia del dia torna a ser la pandèmia, hi haurà confinament municipal cada dia a partir d’aquest dijous, 7 de gener. El Procicat ha anunciat que després de Reis començarà un pla de xoc per “aturar el país” i intentar frenar el risc de rebrot, que ja se situa als 500 punts. De fet, ja fa dies que les dades epidemiològiques no paren d’empitjorar. 

El nou pla de xoc està previst que s’allargui deu dies, és a dir, des d’aquest dijous, 7 de gener, fins al 17 de gener. A banda del confinament municipal, que només permetrà canviar de municipi per a desplaçaments essencials, també cal destacar que el comerç no essencial haurà de tancar el cap de setmana. I pel que fa als centres comercials, tornaran a tancar tots els dies.

Les noves mesures també afecten als gimnasos, que hauran de tancar fins al dia 17, ja que l’esport només es podrà fer a l’aire lliure. Sobre les activitats extraescolars, quedaran restringides als grups bombolla. Cal remarcar que els alumnes sí que tornaran a les aules dilluns vinent, 11 de gener, tal com estava previst.Pel que fa a la cultura i l’hosteleria, es mantindrà l’activitat com fins ara.

Parlem de totes aquestes mesures amb l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, a qui també li preguntem per l’esperada arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient, que a partir de les onze del matí visitaran els infants de Lloret.

Expliquem que el curtmetratge “Narciso”, del lloretenc Greeor Macoli, ha estat el tercer classificat en el festival Lift-Off Global Network. Va ser un dels cinc més ben valorats pel públic i, finalment, el jurat professional li ha donat la tercera posició, per darrera dels curtmetratges “The Meeting” i “Door to Door”. Avui parlem amb el director, Greeor Macoli.

Sabem en què consisteix la campanya solidària a Lloret de Mar amb les associacions Pas a Pas i Punt d’Equilibri. Està impulsada per l’Associació de Comerciants i el Gremi de Bars, Restaurants i Cafeteries de Lloret. Fins a l’11 de gener, es destinarà una quantitat de totes les compres que es facin en els seus comerços i establiments a les dues associacions.

Entrevistem a la lloretenca Judit Sánchez, que ha publicat un nou conte. Es titula “I jo… sóc una joguina?”, en què explica la història real de la Nanit, una gosseta que va ser llançada a les escombraries quan només tenia un mes de vida.

Finalment, en plana esportiva, ens fem ressò de la Lliga de Pàdel que organitza la Piscina de Lloret, a partir de l’11 de gener, sempre que les restriccions ho permetin. Serà una competició que durarà 10 setmanes. Els partits es jugaran tots els dilluns i els divendres a la tarda. Ens dona tots els detalls el director de la Piscina, Ricard Salinas.

Darrers Programes

L’actualitat musical i les novetats de la setmana, en una edició especial. Un espai realitzat per Albert Batlle.
L'espai de la Parròquia de Lloret
El magazine del Bisbat de Girona
El magazine que tracta el món cultural

DARRERS PODCASTS
A LA CARTA