11.7 C
Lloret de Mar

PROGRAMA

Bon Dia Bona Hora – 8 Març 2023

Avui és 8 de març. Dia internacional de les Dones. Com no pot ser d’una altra manera, ens centrem en totes les activitats que s’han programat per avui amb la voluntat de commemorar el Dia Internacional de les Dones. El més destacat és l’acte institucional de l’Ajuntament, que començarà a les set de la tarda […]

Avui és 8 de març. Dia internacional de les Dones. Com no pot ser d’una altra manera, ens centrem en totes les activitats que s’han programat per avui amb la voluntat de commemorar el Dia Internacional de les Dones. El més destacat és l’acte institucional de l’Ajuntament, que començarà a les set de la tarda al Teatre de Lloret i comptarà amb música, dansa, projeccions i la lectura del manifest per part de l’alcalde en funcions, Albert Robert. L’entrada és oberta a tothom, com diem a partir de les set de la tarda. Abans, a les sis, sortirà la manifestació que ha convocat l’Aurora des de la Plaça de la Vila fins al Teatre, sota el lema “Molt per defensar”. L’entitat estarà acompanyada de la colla de percussió Kalatrons.

Avui parlem amb la guanyadora de la tercera edició del Premi Aurora. És la historiadora lloretenca Montserrat Sala i Vila, a qui volem felicitar, a banda de saber com ha rebut la notícia que ella és la guardonada. L’entrega es farà diumenge, en el Vermut de l’Aurora.

De cara a dissabte a la tarda, es farà una xerrada titulada “Ecofeminisme i mite”. En comentem els detalls amb la ponent, que és la critica de cinema feminista Mireia Iniesta. La conferència es farà dissabte, a dos quarts de set de la tarda, a Can Gallissà.

També sabem com commemoren el 8 de març tres centres educatius del municipi: les escoles Àngels Alemany i Immaculada Concepció i l’institut Rocagrossa. Escoltem representants dels tres centres.

També escoltem un fragment del manifest que han llegit les jugadores de l’Atlètic Club Lloret per reivindicar el paper de les dones en el món de l’esport.

Recordem que aquesta tarda es du a terme un taller d’autodefensa destinat a dones.

I, deixant de banda la commemoració del 8-M, també us expliquem que aquest dissabte se celebra la festa holi al barri de Can Carbó, organitzada per l’associació cultural de l’Índia i pel Pla d’Acció Ciutadana de Benestar i Família. En parlarem amb un representant de l’entitat, Narendra Mayani, i amb la regidora Arantxa Jiménez.

Acabem el BDBH, si hi ha temps, amb un altre recordatori: els alumnes de l’Institut-Escola col·laboren, aquesta tarda, amb una campanya extraordinària de donació de sang.

Darrers Programes