11.7 C
Lloret de Mar

PROGRAMA

Bon Dia Bona Hora – 9 Febrer 2023

L'informatiu matinal

Avui entrevistem l’Albert Om, perquè el seu programa Islàndia ve a Lloret dimecres que ve. Cada tarda, de dilluns a divendres, podem escoltar a RAC 1 el programa Islàndia, presentat pel reconegut periodista Albert Om. I, si en sou oients, ja sabreu que de tant en tant els agrada sortir dels estudis i fer programa des de diferents punts de Catalunya.

És el que ells anomenen la Ruta Islandesa. Doncs bé, aquesta ruta dimecres que ve farà parada a Lloret amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana. Nosaltres en volem conèixer tots els detalls parlant amb Albert Om.

Diverses associacions de veïns de Lloret i l’Associació Ciutadana SOS Lloret rebutgen la decisió de l’Agència de Residus de Catalunya d’abocar 10.000 tones de deixalles anuals de més al Centre de Tractament de Residus Municipal de Lloret de Mar, arran de la clausura de l’abocador de Solius. Escoltem un portaveu de les entitats, que han enviat un comunicat aquest dimecres.

Entrevistem la lloretenca Cristina Cabañas, presidenta de Guitart Hotels i de la Fundació Climent Guitart, per saber com ha anat la seva participació al segon fòrum AEDH Venus sobre lideratge femení en el sector turístic. El fòrum es va fer ahir a Màlaga.

Expliquem que l’administració de Loteria número 1 de Lloret ha venut una butlleta de l’Euromillón premiada amb un milió d’euros.

Al BDBH d’avui també ens fem ressò de diferents activitats de l’Aurora. D’una banda, aquesta tarda hi ha sessió dels Dijous de l’Aurora i parlem amb la ponent, la psiquiatra Gràcia Ferrer, que parlarà sobre l’autoestima.

D’altra banda, aquests dies hi ha muntada una exposició sobre “Dones de ciència” a la biblioteca i de cara a divendres es farà un taller adreçat a dones migrants per explicar-los a quines ajudes econòmiques poden optar. De tot plegat, en parlem amb una representant de l’Aurora, Maite Rodríguez.

L’Ajuntament inicia aquest dissabte un cicle d’exhibicions culinàries per part dels cuiners lloretencs que tenen ‘estrella Michelin’ Fran Agudo i Zineb Hattab, i també del cap de sala del Celler de Can Roca, Melcior Montero. Es faran al Mercat municipal.

Dos jugadors del Bàsquet Girona han visitat aquest dimecres els alumnes de sisè de primària de l’escola Esteve Carles de Lloret. Hi hem estat i expliquem com va anar l’experiència, que combina esport i anglès.

Acabem explicant que dos alumnes de l’institut Rocagrossa han participat, recentment, a l’Olimpíada de Biologia de Catalunya. En concret, ha estat a la fase teòrica, a la Universitat de Girona. Tot i que no han arribat a la final, estan molt contents de l’experiència.

Darrers Programes