17.4 C
Lloret de Mar

PROGRAMA

Bon Dia Bona Hora – 9 Juny 2022

L'informatiu matinal

Avui volem saber com està funcionant l’escola provisional que s’ha creat a Lloret per atendre els ucraïnesos refugiats de la Guerra. Fa gairebé un mes que es va posar en marxa la unitat d’escolarització extraordinària, una iniciativa pionera, en què amb pocs dies es va crear una escola provisional per poder atendre els infants i adolescents que viuen temporalment en hotels, atesos per la Creu Roja a l’espera que els trobin un allotjament on instal·lar-se.

Són una seixantena de nens, nenes, nois i noies, que passen per un moment molt complicat i, veient que la situació s’estava allargant molt, des de l’Ajuntament i des del Departament d’Educació de la Generalitat se’ls ha buscat aquesta solució. Per fer-ne valoració, parlem amb el regidor d’Educació, Albert Ferrández.

El Servei de Suport Immediat a Domicili de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva, conegut com SSID, ha atès prop d’un miler de pacients en els seus primers 10 anys de funcionament. De tots ells, al voltant del 75% han estat pacients oncològics. Avui ho explicarem amb tot detall.

Comentem, també, que només un 2% de la població ha fet un document de voluntats anticipades, malgrat que ja fa gairebé un any que es va aprovar el dret a l’eutanàsia.

En plana cultural, ens fem ressò d’alguns dels espectacles que es podran veure aquest cap de setmana al Teatre de Lloret. Primer de tot, parlem de les funcions de final de curs de l’Aula Municipal de Teatre, que es faran dissabte, a les vuit i a les nou del vespre. Escoltem els professors dels dos grups que hi ha.

Comentem que la companyia La Virgueria preestrenarà a Lloret demà divendres al vespre, l’espectacle “Els Missioners”, abans de portar-lo al festival Grec de Barcelona.

Ens fixem també en l’agenda esportiva, perquè aquest diumenge es disputarà la primera regata de la Lliga Catalana de Llaguts i qui l’organitza és el club Rem Santa Cristina. En coneixem els detalls amb la presidenta de l’entitat, Anna Rosa Bou.

Recordarem que aquest vespre es presenta, a l’Ajuntament, una nova edició del butlletí Sesmond. Serà a les vuit del vespre.

Darrers Programes