13.5 C
Lloret de Mar

PROGRAMA

Bon Dia Bona Hora – 9 Març 2023

L'informatiu matinal

Avui expliquem com va anar ahir a la tarda la commemoració del dia internacional de les dones a Lloret de Mar. Entre altres coses, aquest dimecres, coincidint amb la commemoració del dia internacional de les dones s’ha presentat el premi 8 de març Carme Ramírez. Avui escoltem el sergent Joan Ignasi Garcia parlant del guardó i de Carme Ramírez, qui assegura que es mereix aquest reconeixement en forma de premi amb escreix.

També escoltem un fragment del manifest institucional que va llegir l’alcalde en funcions, Albert Robert. I encara donem veu a dues dones més: la regidora d’Igualtat, Jennifer Pérez, i una representant de l’Aurora, Rosa Maria Roqué.

Fa uns dies, es va dur a terme una activitat solidària a la Piscina de Lloret amb la voluntat de recaptar diners i de donar visibilitat al càncer de mama triple negatiu. Entrevistem a la coordinadora secretària de l’associació Las Triples, Marta Bonjoch, per saber com és aquest tipus de càncer i també com va anar l’activitat a la piscina.

Maria Carme Bernat, representant de la Plataforma per la Pau, ens parla de l’exposició de fotografies que s’inaugura aquesta tarda a la biblioteca titulada “Dignitat i Guerra. Les víctimes en els conflictes armats”.

Ens fixem també en l’agenda del cap de setmana per explicar com serà la sessió que durà a terme Amargura Cultura dins del cicle Gastronomia i Mercat. Ens en dona els detalls un representant de l’entitat, David Barba.

I de la sessió també en parlem amb l’actor i gastrònom lloretenc Joan Pau Romaní, que serà l’encarregat d’elaborar les tapes de la sessió de dissabte. A Romaní, a més, li preguntem per la iniciativa “Poeta de guàrdia”, que es durà a terme a finals de març i que s’inclou dins dels actes de la Capital de la Cultura Catalana.

Expliquem com va anar ahir la donació de sang a l’institut escola, on es van recollir 51 donacions de sang i sis de plasma.

Escoltem a Lau Gibert, que a banda d’actuar ahir en els actes de commemoració del 8M, ha estat escollida per formar part del cartell del festival Los 40 Primavera Pop, on també actuaran artistes com Nil Moliner, Vicco o Álvaro de Luna. 

Acabem recordant que aquest matí es du a terme al Teatre una sessió organitzada per Marmirada, l’Ajuntament i Lloret Turisme. Se centrarà en l’anomenat Web3 i la intel·ligència artificial.

Darrers Programes