8 C
Lloret de Mar

Bones sensacions del lloretenc Omar Nomane Dergane al Campionat de Catalunya de natació adaptada

La Piscina de Lloret ha acollit el campionat aquest diumenge, amb 220 participants provinents d'arreu de Catalunya.

-

El Campionat de Catalunya de natació adaptada s’ha disputat aquest diumenge al matí a la Piscina de Lloret, amb un total de 220 nedadors vinguts d’arreu de Catalunya. I, entre ells, un lloretenc: l’Omar Nomane Dergane.

L’Omar té 15 anys i neda des dels 3. Ho fa cada setmana, amb el Club de Natació Lloret, on l’entrena en Miquel Redondo. Aquest diumenge, l’Omar ha competit en dues de les proves: la dels 100 metres lliures i i la dels 50 metres papallona.

Aquest diumenge, ha pogut posar en pràctica el que ha estat preparant les últimes setmanes a través d’una competició tan especial com és un Campionat de Catalunya. I és que competir el fa molt feliç, tal com apunta la seva mare, la Yamna Dergane, que també estava molt contenta.

“Li ha anat perfecte, estic molt contenta, estic molt agraïda a l’entrenador, la presidenta i tot el Club de Natació Lloret”

Yamna Dergane

L’entrenador de l’Omar, Miquel Redondo, també està molt content de com li ha anat la competició a l’Omar.

“L’Omar ja ho fa bé durant tota la setmana entrenant, o sigui que era només ratificar el que fa cada dia”

Miquel Redondo

Competicions com aquesta donen l’oportunitat de competir a tots els nedadors amb algun tipus de discapacitat intel·lectual, a la vegada que fomenten la cohesió social. Qui ho organitza és Acell, la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual. La presidenta, Marina Gómez, assenyala que el més important d’aquestes competicions és que motiven els nedadors a entrenar-se al llarg de l’any.

“Estan als seus clubs entrenant cada setmana i això és al que donem sobretot valor i si, a més , tenen la recompensa de poder participar a un campionat i guanyar medalla, tenen una motivació renovada per seguir entrenant”

Marina Gómez

Marina Gómez també s’ha mostrat molt agraïda de l’acolliment que reben sempre per part de Lloret, a banda de les bones instal·lacions esportives amb què compta el municipi.

Des de Lloret, la regidora d’Esports, Ana García-Castany, considera que és molt interessant poder acollir esdeveniments com el Campionat de Catalunya de natació adaptada i ha deixat les portes obertes per a Acell sempre que ho vulguin.

“Molt contents, perquè és un Campionat de Catalunya, venen els millors nedadors de tot Catalunya, d’Amposta, de Tarragona, de Lleida… i estem molt contents perquè valoren aquesta instal·lació, que compleix tots els requisits” 

Ana García-Castany

Qui també ha estat present al campionat ha estat la directora dels Serveis Territorials d’Esports a Girona, Anna Julià Camps, que considera que és molt important que s’organitzin competicions com aquesta. “Des de la Secretaria d’Esports estem dins la taula d’esport adaptat de les comarques gironines, conjuntament amb la Diputació, per treballar per una millora de la formació dels educadors físics esportius per a les activitats i per fer-ne difusió perquè creiem que és molt important”, ha comentat.

El Campionat de Catalunya de natació adaptada s’ha disputat aquest diumenge al matí a la Piscina de Lloret, amb la grada plena de públic.

El Club Hoquei Lloret guanya contra el Dominicos (4-0) i segueix en la lluita per l’ascens

Amb aquest triomf, els lloretencs continuen a una distància de quatre punts del líder, que és el Mataró.

El Club de Futbol Lloret supera el Banyoles (0-1) amb un gol de Pep Roca

També en futbol, en la Segona Catalana, la Juve Lloret va caure al camp del Vilassar de Mar B, per un marcador de 2-1.

Dues victòries, pels equips sènior del Bàsquet Lloret, davant del Minguella

El sènior masculí, en Copa Catalunya, es va imposar per un marcador de 74-69, mentre que el sènior femení, de Primera Catalana, va vèncer per 45-50.
- Publicitat -